7 trucuri ca să faci o baie mică să arate bine

1

O baie cochetă și organizată în mod practic poate face din dușurile de dimineață adevărate ritualuri de început de zi, pentru o doză sănătoasă de energie. Iar dacă ai crezut că dimensiunile băii sunt o condiție pentru amenajările de succes, citește mai departe ca să afli șapte moduri în care poți înfrumuseța cu ușurință aspectul unei băi mici, cu eforturi minime.

  1. Instalează o oglindă mare

Chiar și în cele mai mici camere de baie, o oglindă poate face minuni. Reflectarea unui perete alb, sau a unei ferestre prin care intră lumina soarelui este o metodă excelentă pentru crearea iluziei de spațiu mărit. În plus, instalarea unei oglinzi de mari dimensiuni poate face posibilă utilizarea ei de către două persoane în același timp, datorită suprafeței disponibile.

  1. Alege o chiuvetă suspendată

Pentru a elibera spațiul orizontal de la nivelul podelei, optează pentru o chiuvetă suspendată. Această soluție modernă va adăuga un plus de personalitate încăperii, dându-i un aspect aerisit. Sub lavoar poate fi montat un dulap suspendat, ideal pentru depozitarea prosoapelor și halatelor de baie.

  1. Folosește colțurile încăperii

De multe ori, în designul unei încăperi, colțurile nu sunt luate în calcul. Însă atunci când e vorba de amenajarea băii de mici dimensiuni, fiecare centimetru trebuie utilizat la întregul potențial. Montează etajere de colț deasupra căzii de baie ca să nu ocupi spațiul pardoselei cu un dulap suplimentar pentru diverse accesorii de baie. 

  1. Iluminează din surse diferite

O singură sursă de iluminat din tavan transformă o încăpere mică într-un spațiu de-a dreptul claustrofob. Umbrele astfel create nu avantajează nici amenajarea, nici felul în care oglinda îți reflectă chipul. 

Citeste si:  Sistemele de încălzire ce au revoluționat piața din România

Trebuie să adăugi mai multe surse de lumină, care să deschidă vizual întreaga cameră. Poți amplasa și câteva lumânări parfumate, pentru o atmosferă caldă și intimă, când vrei să te relaxezi.

  1. Integrează natura

În deciziile de design pe care le iei într-o baie de dimensiuni reduse, optează de fiecare dată când ai opțiunea pentru materiale naturale, care cresc confortul și senzația de intimitate. Un spațiu care îți oferă o atmosferă reconfortantă este un spațiu în care te simți bine, indiferent de mărime. 

Poți integra natura în camera ta de baie adăugând una sau mai multe plante verzi în ghiveci, la fereastră sau pe blatul pe care este montat lavoarul. 

  1. Vopsește un perete accent 

Dacă ai alege o culoare puternică pentru toți pereții unei băi mici, rezultatele ar putea fi copleșitoare. Limitează-te, însă, la unul singur, și vopsește-l într-o nuanță îndrăzneață. 

Nu trebuie să-ți fie teamă de culorile închise, pentru că utilizarea lor ca accent, în loc de fundal, oferă profunzime unui spațiu.

  1. Schimbă covorașul de baie 

Ultimul truc, dar poate că cel mai ușor, este să renunți la vechiul covoraș de baie și să împrospătezi atmosfera băii cu unul nou, în culori vibrante. Picioarele tale se vor bucura de noua senzație, iar întreaga încăpere va căpăta un aer proaspăt.

Amenajarea unei băi mici nu este un proces dificil, dacă profiți în mod eficient de spațiul pe care îl ai la dispoziție și aplici câteva sfaturi de la profesioniști. Transformă-ți și tu baia într-o oază de liniște și confort, aplicând câteva dintre aceste idei de amenajare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata