Cum îțI poțI albi dinții cu ulei

4

Sănătatea orală este afectată de vicii precum fumatul, consumul de cafeaua sau de vin roșu. O dantură frumoasă, albă se întreține în cabinetul medicului stomatolog, însă poți să apelezi la mici trucuri la tine acasă.

Ai observat de a lungul timpului că dantura ta a început să se îngălbenească, tartrul îți dă bătăi de cap îar simplu periaj al dinților nu mai este suficient pentru a te bucura de prospețime și frumusețe?

Dacă îți dorești o dantură frumoasă, albă și sănătoasă, poți să încerci metoda ayurvedică, oil-pulling care este o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului.

Uleiul care albește dinții

Folosită de secole în medicina ayurvedică, tehnica oil-pulling pe lângă faptul că ajută la albirea dinților, este extrem de benefică și în eliminarea gingivitei dar și a durerilor de cap.

Citeste si:  Fructul Mangostan – remediul natural impotriva cancerului

Pentru a te bucura de aceste aspecte benefice este necesar să îți clătești gura cu ulei timp de cel puțin 5 minute dimineața.

Poți să apelezi la uleiul de cocos sau cel extravirgin de măsline și eventual poți să adaugi și uleiuri esențiale care să îți ofere proprietăți antiseptice și antifungice și aici amintim uleiul esențial de arbore de ceai.

Această metodă nu înlocuiește spălatul pe dinți

Metoda ayurvedică presupune un proces lent pe care să îl faci dmineața, să nu înghiți uleiul și să o faci înainte de a te spăla pe dinți.

Citeste si:  De ce este important să ne spălăm frecvent mâinile

Indiferent de metodele la care apelezi este necesar să știi că periajul de cel puțin două ori pe zi, mai ales dimineața și seara este obligatoriu și nu poate fi înlocuit cu nici o metodă din lume.

Dacă alegi să pui în practică această metodă, imediat după, este indicat să te speli pe dinți și să folosești atât ața dentară cât și apa de gură. În felul acesta igienizarea gurii tale va fi făcută ca la carte.

Uleiul de arbore de ceai are efect antiseptic natural

Citeste si:  Gospodăriile din România sunt cele mai aglomerate din UE

Cunoscut și sub denumirea de ulei melaleuca, este renumit mai ales în Australia pentru efectul său antiseptic și antifungic.

Un studiu publicat în Revista medicală britanică a descoperit că acest ulei este “un dezinfectant puternic, neotravitor și bland” pentru corp.

S-a dovedit a fi benefic în tratarea afecțiunilor precum psoriazis, acnee, cuticule moi și uscate, stafilococi, halitoză, infecții micotice.

Poate fi folosit pe post de deodorant natural atât pentru casă cât și pentru mașină,  înlătură cu succes mirosul picioarelor dacă aplici câteva picături în apa în care le speli, este util în eliminarea mucegaiului din casă, poate ține insectele la distanță.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata