Remedii naturale împotriva răului de mașină

Ești sceptică cu privire la drumurile lungi pentru că răul de mașină îți dă bătăi de cap? Vacanța ta se transformă într-un coșmar dinainte să ajungi la destinație pentru că nu poți face nimic ca să poți scăpa de senzația de greață, amețeală și durere de cap?

Dacă și tu te lupți cu această problemă, trebuie să afli acum care sunt remediile naturiste ce pot înlătura acest disconfort.

Din ce cauză apare răul de mașină

Este posibil să fi observat că senzația de rău devine din ce în ce mai mare atunci când ești în mașină și te uiți în jos. Explicația este dată de faptul că, în acel moment, ochii au dificultăți de focalizare, în timp ce urechile îi transmit creierului mesajul că te miști, pentru că autoturismul se află în mișcare. Senzația incomodă din mașină este dată tocmai de aceste semnale pe care cele două organe, ochii și urechile, le transmit creierului. În acea clipă apar amețelile, starea de vomă, vărsăturile și tensiunea de la nivelul capului.

Citeste si:  Românii aproape că nu reciclează. Antreprenorul neaoș Pungescu are o soluție: pungile biodegradabile

Cum combați răul de mașină cu remedii naturale

1. Bea o cană de infuzie cu ghimbir
Nu pleca niciodată la drum fără să bei înainte o cană de infuzie de ghimbir. Prepară amestecul din câteva felii subțiri din rădăcina de ghimbir, peste care vei adăuga apă clocotită. Lasă minim zece minute la infuzat, iar apoi strecoară amestecul. Este foarte important ca atunci când torni apa peste feliile de ghimbir, aceasta să fie în punctul de fierbere. Dacă nu îți place gustul, adaugă puțină miere. Vei simți o aromă iute, specifică ghimbirului. Ai grijă să bei infuzia prin înghițituri mici.

Conform studiilor realizate pe această plantă, reduce cu 90% senzația de greață, iar explicația este oferită de aroma pe care ghimbirul o emană atunci când intră în contact cu apa fierbinte. Te mai poți folosi și de uleiurile esențiale, precum cel de lavandă, pentru a le mirosi atunci când ești în mașină.

Citeste si:  BCR a înregistrat un profit net de 428,3 milioane de lei

2. Ceaiul de mentă, cel de-al doilea cel mai eficient remediu

Prepară-l înainte să pleci la drum, bea o ceașcă și ia-l cu tine în mașină. Ori de câte ori îți va reveni senzația de greață, ia câteva înghițituri mici. Este de preferat să utilizezi direct frunzele uscate și nu plicurile din comerț, pentru a beneficia de mai multă concentrație. Peste o mână de frunze de mentă adaugă apă fiartă și lasă 10 minute să se infuzeze. Îl poți îndulci cu miere și poți adăuga și zeamă de lămâie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner