Guvernul taie un miliard de lei din programul educational ”Merg la Scoala”

26

Guvernul taie un miliard de lei de la bugetul Educatiei. Banii erau destinati programului ”Merg la Scoala”, care nu a fost pregatit la timp, a sustinut premierul Viorica Dancila, in deschiderea sedintei de Guvern.

”La Educatie fondurile sunt mai mari cu 42,4% fata de 2018. Daca intarzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare”, a declarat Viorica Dancila.

Primul ministru a mai spus ca banii pentru programul ”Merg la Scoala” erau destinati elevilor din invatamantul primar, gimnazial profesional si liceal de stat care trebuiau sa primeasca rechizite si manuale scolare, scrie Hotnews.ro.

Citeste si:  Wall Street încheie sesiunea agitată în creștere, pe măsură ce stimulul speră flux și reflux

”Continua programele de plata pentru rechizitele scolare. Reducerea de un miliard de lei de la Ministerul Educatiei se refera la programul „Merg la scoala”, care din pacate nu a fost pregatit pentru a fi finantat si implementat incepand din anul scolar urmator. Sunt reanalizate cheltuielile de personal supraestimate initial, fondurile dupa rectificare asigura plata de salarii, titluri executorii si aplicare Legea 85/2016”, a mai spus Dancila.

Potrivit bugetului Ministerului Educatiei, publicat in februarie 2019, programul ”Merg la Scoala” facea parte din sectiunea Asistenta sociala, unde au fost alocati 890 milioane lei in anul 2019.

Citeste si:  88% dintre membrii PLUS îşi doresc continuarea alianţei cu USR şi mai multă coerenţă

”O crestere de 353,02%. Majorarea se datoreaza introducerii Programului de sustinere a Educatiei „Merg la scoala pentru elevii din invatamantul primar, gimnazial profesional si liceal de stat”, in cuantum de 700 milioane lei. Sumele sunt alocate pentru rechizite scolare, manuale scolare, Programul Euro 200, transport elevi, transport studenti, concursuri, cluburi sportive si palatele copiilor, titularizare, tipizate”, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ministerului Educatiei in februarie.

In total, pentru anul 2019, pentru educatie au fost prevazute 39.254,2 milioane lei.

Citeste si:  Ghidul alegătorului din țară. Care este procedura de vot la urne

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata