Guvernul estimează o iarnă dură

8

Executivul va adopta programul energetic de iarnă, iar acesta prevede obligația producătorilor de înmagazina cantități de gaze cu 10% mai mari față de sezonul rece precedent.

Principalii producători de gaze din România sunt Romgaz și Petrom. Cei mai mari producători de energie electrică pe bază de gaze naturale din țară sunt Electrocentrale București – care alimentează cu apă caldă și căldură Capitala, plus Petrom – care deține o centrală lângă Ploiești și Romgaz – care controlează termocentrala Iernut, din județul Mureș.
Cel mai mare producător energie electrică din surse hidro din România este Hidroelectrica, societate controlată de stat.

Citeste si:  Bursa din New York spune că nu va scoate scoate din funcțiune trei firme chinezești de telecomunicații

”Ne pregătim din timp pentru sezonul rece și luăm măsurile pentru asigurarea stocurilor necesare pentru buna funcționare a sistemului electro-energetic național în perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020.

Volumul de gaze înmagazinate crește cu 10% față de anul 2018, iar rezervele din marile acumulări hidroenergetice cu 25%.

Luăm aceste măsuri pentru ca toate instituțiile și companiile din domeniu să fie bine pregătite pentru a preîntâmpina orice fel de problemă în aprovizionarea cu energie”, a declarat Dăncilă.

sursa libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata