Un proiect imobiliar de 218 de milioane de euro din centrul Capitalei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că Executivul va adopta o Hotărâre de Guvern pentru realizarea Cartierului Justiției, un proiect imobiliar de 218 de milioane de euro din București, care va găzdui sediile principalelor instanțe și parchete din România.

Acesta ar urma să fie construit în București, în zona Esplanada, de lângă Piața Unirii.

“Cartierul Justiţiei” ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 130.000 – 150.000 de metri pătraţi fără parcări. La începutul lunii iunie, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede că jumătate din suprafaţa de teren a “Esplanadei” va fi dedicată obiectivului “Cartierul pentru Justiţie”, iar cealaltă jumătate va fi dedicată obiectivului “Proiecte de interes public ale Municipiului Bucureşti” iniţiate de Primăria Capitalei.

Prima decizie privind realizarea proiectului a apărut în 29 noiembrie 2017, când a fost adoptat un memorandum. Un alt memorandum, aprobat în 7 martie 2018, dădea undă verde unui acord de principiu pentru contractarea unui împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BIRD), în vederea sprijinirii proiectului. În baza acestuia au fost început negocieri cu Banca Mondială, proiectul fiind estimat la 218 milioane de euro.

Citeste si:  Sorina Pintea: În şapte ani vom avea spitale regionale

”Realizarea proiectului «Cartierul pentru Justiție – Justice District» din București pentru a soluționa problema lipsei spațiilor necesare instanțelor și parchetelor din capitală, CSM, Inspecția Judiciară, INM și MJ, în cadrul unui proiect de reabilitare urbană derulat în parteneriat cu Primăria Capitalei și ministerul Culturii”.

Cartierul pentru Justiție va asigura sediile instituțiilor aparținând sistemului judiciar, iar schema funcțională a acestuia va avea în vedere regruparea spațiilor destinate instanțelor de judecată și parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în București, precum și a altor instituții din sistemu judiciar”, a declarat premierul.

sursa libertatea.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner