Numarul locurilor de munca oferite de IMM-uri a crescut cu peste 60%, in 2019

9

Companiile mici si mijlocii din Romania au inregistrat, in primele opt luni ale anului 2019, peste 87.000 de locuri de munca vacante, in crestere cu mai mult de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit eJobs.

„Companiile mici si mijlocii au avut un an de crestere impresionanta si au iesit la „vanatoare” de candidati, oferind, in multe cazuri, conditii similare cu marii jucatori multinationali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale si beneficii extra-salariale, ci si de perspective de dezvoltare, flexibilitate si promisiunea unor proiecte atragatoare. Din toate aceste motive, si candidatii sunt destul de atrasi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri si foarte tineri, care cauta mai degraba experiente care sa-i dezvolte decat salarii mari”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Citeste si:  Cu două săptămâni înainte de Paște s-a interzis vânzarea animalelor vii, mai ales a mieilor

In total, aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel putin un anunt de angajare pe eJobs.ro in intervalul ianuarie – iulie 2019.

Cele mai multe locuri de munca au fost postate de catre companiile care activeaza in domeniul vanzarilor (2.115), acestea fiind urmate de Resurse Umane (2.100 de locuri de munca) si Banci (1.932). Urmatoarele in topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajarilor, sunt companiile din sectorul Achizitiilor, cele din Alimentatie/HoReCa si Transport/Distributie.

La polul opus al clasamentului, cu mai putin de 200 de posturi vacante, de la inceputul anului si pana in august, se afla companiile cu activitati in Service-uri si Reparatii, cele din Farma, Petrol si Gaze, respectiv Asigurari.

Citeste si:  Curtea Constituţională se pronunţă azi asupra tăierii de pensii şi salarii

In prezent, in Romania, activeaza peste 600.000 de IMM-uri, care cumuleaza mai bine de jumatate din numarul total de angajati de pe piata. Salariul mediu net pe care il castiga un angajat care lucreaza intr-o astfel de companie este de aproximativ 700 de euro/luna.

Lansata in anul 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania. eJobs Romania apartine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. Pe platforma online exista peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de 290.000 pe Facebook.

Citeste si:  La ce să ne așteptăm de la reluarea discuțiilor comerciale China-SUA

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata