Investitie de 7,6 milioane de lei pentru modernizarea statiunii balneare Ocna Sibiului

Statiunea balneara Ocna Sibiului va intra intr-un proces de modernizare, a anuntat Ministerul Turismului. Investitia se ridica la 7,6 milioane de lei, iar Ministerul va asigura o finantare de 90%.

„Am semnat contractul de finantare la Ocna Sibiului si consider ca astfel am facut un pas important pentru ca statiunea balneara Ocna Sibiului sa redevina un adevarat punct de atractie turistica. Si astazi am gasit Ocna Sibiului plina de turisti pentru ca multi dintre cei care vin aici cunosc efectele terapeutice ale celor 7 lacuri cu apa sarata din parcul balnear. Statiunea are un potential turistic enorm datorita resurselor naturale. Aproximativ 200.000 de turisti ajung la Ocna an de an, dar sunt sigur ca numarul acestora va creste cu mult dupa finalizarea proiectului pe care tocmai l-am semnat”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Oficialul a anuntat ca in Ocna Sibiului se va face primul camping de rulote si corturi din Romania, care ar putea fi gata in 2020. Viitorul camping de rulote si corturi va fi amplasat in Parcul Garii din Ocna Sibiului, aproape de renumitele lacuri sarate.

Viitorul camping va putea gazdui 41 de rulote si 20 de corturi, fiind prevazut cu dusuri, toalete, loc de joaca pentru copii, un teren multifunctional de sport, masini de gatit, masini de spalat vase, masini de spalat haine, un loc de vizionare filme si spectacole, loc pentru foc de tabara si un lac mic, de agrement.

Citeste si:  România - ţară-parteneră și invitat de onoare pentru prima dată la FESPO Zürich 2018

Locul unde se va face campingul de rulote este un teren imprejmuit cu un gard, plin de vegetatie, pe care mai exista cateva casute de lemn, lasate in paragina si dusuri nefolosite, vandalizate. Aici, o perioada de timp a existat un camping numit „Lacul fara fund”.

Cu banii de la Ministerul Turismului, primarul si-a propus sa modernizeze si Parcul balnear, un loc stiut doar de localnici, pentru ca nu exista niciun indicator care sa le spuna turistilor ca acest parc exista. Primarul din Ocna Sibiului sustine ca turistii nu se plimba prin Parcul balnear din cauza ca aici nu exista decat copaci si niste alei iluminate, amenajate tot cu bani de la Guvern, dar peste care au crescut buruienile, nefiind intretinut de administratia locala. Primarul din Ocna Sibiului promite sa amenajeze un teatru de vara in Parcul balnear, tiroliene pe o distanta de 80 de metri si panouri de catarare pentru copii.

Citeste si:  Turcia țintește 25 de milioane de vizitatori străini în 2021

Claudiu Predescu a adaugat ca spera ca amenajarea campingului de rulote in Parcul Garii si Parcul balnear sa creasca numarul de turisti cu 3-4 procente pe an.

Totodata, Primaria Ocna Sibiului a depus un proiect de reabilitare a strazilor din statiune, prin programul de finantare a investitiilor pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare, programul demarat, anul trecut, de Guvern, care asigura finantarea in proportie de 100%.

„Tot pentru judetul Sibiu vor fi alocati bani de la Guvern si pentru constructia unei baze Salvamont la Paltinis, o investitie pe care am tinut sa o facem mai ales ca de aceasta depinde siguranta turistilor care ajung pe partia de schi de la Paltinis. Insist sa spun ca zonele cu potential turistic se pot dezvolta cu bani de la minister daca exista implicare la nivelul autoritatilor locale”, a mai spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Investitia va acoperi si crearea tuturor retelelor de apa, canal si de electricitate, amenajarea unor alei pietonale, precum si amenajarea unor locuri de joaca pentru copii si constructia unei cladiri administrative dotata cu dusuri, toalete, bucatarie, masini de spalat si spatii de depozitare.

Investitia va acoperi si crearea tuturor retelelor de apa, canal si de electricitate, amenajarea unor alei pietonale, precum si amenajarea unor locuri de joaca pentru copii si constructia unei cladiri administrative dotata cu dusuri, toalete, bucatarie, masini de spalat si spatii de depozitare.

Citeste si:  Alin Burcea anunţă că Paralela 45 va fuziona cu o companie specializată pe turismul de incoming

„Pe Ministerul Turismului, doar Ocna Sibiului, din pacate, (a depus cerere de finantare – n.r.), desi la finalul anului trecut am majorat foarte mult procentul cu care Ministerul Turismului finanteaza investitiile in statiunile balneo. Am dus chiar la 90% din investitie sa fie finantata de Ministerul Turismului, inclusiv proiectul tehnic de finantare. Deci, am ridicat-o la nivel de interes national”, a mai spus Bogdan Trif.

Nemultumit ca primarii din statiunile balneo nu fac cereri ca sa li se dea bani pentru investitii, desi sustine ca a discutat cu ei de doua ori, ministrul Bogdan Trif promite ca se va duce personal in fiecare statiune sa discute cu edililii sefi pe acest subiect.

„Eu o sa ma deplasez in tara in majoritatea statiunilor balneo, in urmatoarea perioada, si o sa ma tin de capul primarilor sa scrie proiectele si sa le depuna la minister”, a conchis Bogdan Trif.

sursa wal-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata