Contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă, suplimentat cu 10.000

Guvernul a aprobat, marți, suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în urma solicitărilor reprezentanților mediului de afaceri, anunță Ministerul Muncii.

„Decizia de suplimentare a contingentului a fost adoptată după ce, în primele opt luni ale anului 2019, numărul de avize de muncă/detașare eliberate a crescut cu peste 165% față de prima jumătate a anului trecut”, informează Ministerul Muncii.

Potrivit sursei citate, din informațiile transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 1 ianuarie – 23 august 2019 au fost înregistrate 19.173 cereri pentru eliberarea avizului de angajare/detașare în muncă, au fost eliberate 16.540, respinse 818, iar 1.884 se află în lucru.

Citeste si:  Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte "evidenţierea bacşişului" pe bonul fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial

Cele mai multe avize au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, lucrători detașați și pentru cei înalt calificați, mai spune comunicatul.

”Reprezentanții mediului de afaceri ne-au atras atenția asupra faptului că peste 60.000 de locuri de muncă rămân constant neocupate. În urma solicitărilor repetate primite din zona mediului de afaceri, Guvernul a decis să suplimenteze numărul de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă, pentru a sprijini angajatorii”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Citeste si:  Groapa ecologică de la Moara (Suceava), finalizată până la sfârşitul anului 2010

Prin Hotărârea de Guvern nr. 34/2019, contingentul aprobat inițial pentru acest an a fost de 20.000 de lucrători, mai informează Ministerul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata