EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Statutul de maxima siguranta Spitalului de Psihiatrie Cronici „Poiana Mare”

Spitalul de Psihiatrie Cronici din Poiana Mare (judetul Dolj) va redeveni spital de maxima siguranta, a anuntat luni ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care spune ca in Romania sunt in prezent doar 4 spitale de Psihiatrie de maxima siguranta, insuficiente pentru nevoile actuale.

Ministrul Sanatatii va aloca 2 milioane de lei pentru repararea acoperisurilor a 4 pavilioane. De asemenea, se asteapta devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maxima siguranta, in vederea reabilitarii complete, a mai completat Pintea.

„Am venit aici sa vad conditiile, dar si sa discut cu personalul medical. Asa cum stiti in Romania sunt doar 4 spitale de maxima siguranta, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut si intentionam sa i-l redam, dar pentru asta este nevoie de investitii in infrastructura si suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperisurilor a 4 pavilioane pentru care exista deja licitatii organizate si asteptam devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maxima siguranta, in vederea reabilitarii complete. Corpul E are 32 de locuri in care vor putea fi primiti pacientii pe Cod Penal „, a declarat Sorina Pintea dupa vizita.

In urma vizitei la Spitalul de psihiatrie cronici Poiana Mare, ministrul Sanatatii a constat ca sunt respectate conditiile de siguranta ale pacientilor si ale personalului medical, mai mult ca in alte unitati similare.

„Am avut o discutie buna cu personalul medical si am abordat o problema discutata si cu reprezentantii comisiei de specialitate, pregatirea asistentilor medicali care lucreaza in domeniu. Ma intorc in noiembrie pentru a verifica lucrarile de reabilitare, dar si pentru o intalnire regionala cu toti cei implicati in domeniu”, a mai spus Sorina Pintea.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata