Ziua de sambata ar putea sa devina zi lucratoare

Deputatii PNL Dan Vilceanu si Florica Chereches au initiat un proiect de modificare lege prin care ziua de sambata ar putea sa devina lucratoare, la alegerea angajatilor, care ar lucra astfel platit sau la schimb cu o alta zi libera din timpul saptamanii, potrivit unei postari pe Facebook realizata de Cristian Vasilcoiu, sefului Serviciului de Comunicare din Ministerul Muncii. In cazul adoptarii legii, angajatii ar avea dreptul la minim 24 de ore de repaus saptamanal, in comparatie cu 48 de ore – situatia din prezent.

Modificarile propuse de catre deputati vizeaza legea nr. 53 din 2003.

“Articolul 137 alin. (2) se completeaza si va avea urmatorul cuprins:

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Cu acordul salariatului, munca prestata cu caracter ocazional, intr-o zi de repaus saptamanal, se poate compensa si doar financiar, dar durata ei nu poate depasi 8 ore, astfel incat repausul saptamanal sa fie de minim 24 de ore”, se arata in legea propusa de catre deputatii PNL.

In expunerea de motive a legii, se mentioneaza ca propunerea vine sa clarifice problema regimului juridic al muncii prestate cu caracter ocazional in zilele de repaus saptamanal (sambata si duminica).

sursa wall-street.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.