Cea mai mare plantatie de afini bio din Romania

Aflata in satul Mija, comuna I.L.Caragiale din Dambovita, MerryBerry este cea mai mare plantatie de afini bio din Romania. Suprafata ei actuala este de 100 de hectare, pe care arbustii au fost plantati in anii 2016 – 2017, ceea ce inseamna ca va ajunge la o productie anuala de peste 1.500 tone de afine, incepand din 2021. Astfel, MerryBerry are potentialul de a deveni cea mai mare plantatie de afini bio din Europa, concurand cu marii producatori consacrati din Spania, Polonia, Germania si Franta.

Plantatia MerryBerry detine sisteme moderne de supraveghere video, monitorizare GPS a utilajelor si un sistem de irigatii care asigura productia de fructe indiferent de aportul de apa din precipitatii. Pe langa irigarea culturii de afini, acest sistem permite si introducerea ingrasamintelor in apa de irigare dupa un program de nutritie prestabilit, pe diferite stadii de dezvoltare a culturii. Recoltarea fructelor se face an de an in lunile iunie, iulie si august.

Citeste si:  Cum va fi influențat domeniul bancar de digitalizare

OTP Bank Romania a finantat cu 10,5 milioane de lei construirea depozitului frigorific MerryBerry, necesar pentru pastrarea afinelor in conditii optime, sortarea acestora si livrarea in cele mai bune conditii catre magazinele din Romania, Anglia sau Germania unde societatea are contracte de distributie. Pentru acces imediat dupa recoltarea fructelor, acesta este pozitionat in mijlocul plantatiei MerryBerry si va utiliza cele mai avansate tehnologii de refrigerare, asigurand astfel prospetimea fructelor. Suprafata depozitului este de 2500 de metri patrati, iar, printre dotarile acestuia se numara o linie automata de sortat si ambalat de inalta performanta. Depozitul va avea trei camere de racire si cinci camere CA / ULO, se arata in comunicatul de presa emis de catre banca.

„Implicarea noastra in sectorul agribusiness este una de durata si lucram indeaproape cu agricultorii romani indiferent de anvergura afacerii lor. Astfel, am avut ocazia sa observam tendinta acestora de a investi din ce in ce mai mult in tehnologie, motiv pentru care am decis sa extindem gama de produse si servicii adresate lor. Avem pentru ei produse si servicii menite sa ii sprijine in acest demers care are potentialul de a schimba in bine agricultura romaneasca. Finantarea depozitului MerryBerry este inca un pas in aceasta directie”, a declarat Alexandru Neagu, Director Directia IMM, in cadrul OTP Bank Romania.

Citeste si:  BCR oferă finanţări cu dobândă zero în 2020 pentru ONG-uri

„Fiind plantatia de afini cu cea mai mare crestere din Romania, in ultimii 2 ani ne-am lovit de numeroase obstacole dintre care finantarea a reprezentat un punct esential al dezvoltarii noastre. Fiind un domeniu nou in Romania la care sistemul bancar se va adapta probabil in 5-10 ani, am gasit in OTP Bank un partener cu know-how dispus sa urmeze cele mai noi trenduri ale pietei. Impreuna ne propunem sa ajungem la 200 de hectare plantate si sa fim un jucator major la nivel european”, a declarat Camil Perian, Director General MerryBerry.

Citeste si:  Cu 718 euro pe lună, angajații din banking sunt pe penultimul loc din regiune

Anul trecut, OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 112% a volumului de finantari noi acordate pentru agricultura, cresterea fiind sustinuta de cererea ridicata pentru prefinantarea prin Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor SAPS, dar si pentru finantari destinate investitiilor.

OTP Bank Romania mizeaza pe dezvoltarea portofoliului destinat sectorului agriculturii prin extinderea si personalizarea produselor si serviciilor care se adreseaza clientilor din acest domeniu, colaborand si cu mari exploatari agricole, si cu initiative familiale si de mici dimensiuni.

In ceea ce priveste scopul finantarilor solicitate, creditele destinate clientilor din sectorul agribusiness le revin fermierilor care fie au nevoie de finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, fie au nevoie de investitii pentru achizitia de terenuri agricole, de noi utilaje agricole, pentru modernizarea fermelor si pentru alte activitati cu scop de dezvoltare, precum cercetarea.

surrsa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata