EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Solutii pentru a imbunatati infrastructura IT din spitale

Cu toate ca spitalele si retelele medicale fac demersuri pentru a actualiza sistemele IT si infrastructura acestora, exista insa segmente trecute cu vederea care, dezvoltate prin investitii, pot aduce beneficii importante. Americanii de la Vertiv identifica solutii pentru a imbunatati infrastructura IT din unitatile sanitare.

“In general, spitalele se descurca destul de bine atunci cand vine vorba de actualizarea sistemelor IT si a infrastructurii ce permite utilizarea dosarelor medicale electronice si, in mod traditional, au acordat o foarte mare importanta surselor de alimentare neintreruptibile (UPS), astfel incat sistemele critice sa poata fi mentinute in functiune in orice conditii” a spus Angie McMillin, vice president of business initiatives in cadrul Vertiv. “Cu toate acestea, vedem in mod constant lacune in anumite segmente ce pot crea probleme serioase, nu doar pentru spitale, ci si pentru pacienti.”

Imagistica, tehnologiile folosite de asistentii medicali si contabilitatea sunt domeniile cel mai des trecute cu vederea:

Imagistica: explorarile imagistice au fost imbunatatite semnificativ odata cu progrese tehnologice precum rezolutia 4K, ce ofera detalii extrem de precise si elocvente. Insa aceste imbunatatiri presupun si un transfer de date mare si o latenta suficient de redusa. Anumite componente clasice din infrastructura IT, precum comutatoarele KVM care furnizeaza acces rapid la un numar mare de fisiere si servere din diferite locatii, nu sunt concepute pentru a opera cu rezolutiile actuale foto si video.

Comutatoarele KVM din generatia noua permit explorari imagistice la o rezolutie inalta. Medicii si chirurgii ar trebui sa aiba acces la imagini si clipuri video de o calitate la fel de buna precum cei din industria de televiziune.

Sistemele folosite de asistentii medicali:

Multe dintre spitale se bazeaza pe construirea unor sisteme de tip UPS si generatoare pentru a asigura furnizarea de urgenta a energiei electrice in intreaga incinta. In teorie, abordarea este corecta, dar daca sistemul UPS nu mai functioneaza, efectul poate fi dezastruos pentru operatiunile de rutina si – de multe ori de urgenta – si a activitatilor desfasurate in intreg spitalul. Sistemele folosite de asistentii medicali sunt in special vulnerabile, pentru ca depind de solutii IT pentru centralizarea si actualizarea starii pacientilor, management-ul tratamentului si schemele de tratament. Un sistem UPS local, echipat cu o baterie cu o durata lunga de viata poate oferi continuitate si poate asigura functionarea acelor sisteme IT critice. Asistentii medicali utilizeaza in mod constant un desktop la distanta sau un comutator KVM pentru a accesa si a gestiona datele, insa de multe ori aceste dispozitive se dovedesc inutile in cazul in care nu se poate realiza conexiunea la retea. Din acest motiv, un comutator KVM capabil sa functioneze out-of-band este o alegere inteleapta. In fapt, gestionarea la distanta prin tehnologia out-of-band este esentiala in cadrul spitalului. In mod frecvent, lucrarile de mentenanta a sistemului perturba activitatile critice, insa un simplu server consola seriala poate permite specialistilor IT sa realizeze lucrarile de mentenanta de la distanta, fara a interveni asupra activitatii mult mai importante derulate de catre medici si asistenti medicali, in beneficiul pacientilor.

Sistemele folosite de asistentii medicali:

Multe dintre spitale se bazeaza pe construirea unor sisteme de tip UPS si generatoare pentru a asigura furnizarea de urgenta a energiei electrice in intreaga incinta. In teorie, abordarea este corecta, dar daca sistemul UPS nu mai functioneaza, efectul poate fi dezastruos pentru operatiunile de rutina si – de multe ori de urgenta – si a activitatilor desfasurate in intreg spitalul. Sistemele folosite de asistentii medicali sunt in special vulnerabile, pentru ca depind de solutii IT pentru centralizarea si actualizarea starii pacientilor, management-ul tratamentului si schemele de tratament.

Un sistem UPS local, echipat cu o baterie cu o durata lunga de viata poate oferi continuitate si poate asigura functionarea acelor sisteme IT critice. Asistentii medicali utilizeaza in mod constant un desktop la distanta sau un comutator KVM pentru a accesa si a gestiona datele, insa de multe ori aceste dispozitive se dovedesc inutile in cazul in care nu se poate realiza conexiunea la retea. Din acest motiv, un comutator KVM capabil sa functioneze out-of-band este o alegere inteleapta.

In fapt, gestionarea la distanta prin tehnologia out-of-band este esentiala in cadrul spitalului. In mod frecvent, lucrarile de mentenanta a sistemului perturba activitatile critice, insa un simplu server consola seriala poate permite specialistilor IT sa realizeze lucrarile de mentenanta de la distanta, fara a interveni asupra activitatii mult mai importante derulate de catre medici si asistenti medicali, in beneficiul pacientilor.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata