Bodog, despre solicitarea DNA: Elemente care ridică semne de întrebare. Sunt victima unei răzbunări

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a declarat, luni în plenul Senatului, că solicitarea Parchetului General pentru încuviințarea urmăririi penale în cazul său „ridică serioase semne de întrebare”. Bodog a reclamat faptul că este „victima unei răzbunări”.

„Există câteva elemente care ridică serioase semne de întrebare, asupra acestei solicitări. Ca ministru al Sănătății nu am fost comod pentru personalul ministerului. DNA, de-a lungul timpului, a afectuat mai multe cercetări la adresa mea, însă toate acuzațiile la care am fost supus și pe surse au apărut în spațiul public, au fost clasate”, a declarat senatorul PSD Florian Bodog de la tribuna Senatului.

„În calitate de ministru, am semnat contracte de sute de milioane de euro. Toate procedurile de achiziție națională și toate negocierile cu Banca Mondială au fost coordonate de mine. Nu am delegat dreptul de semnătură cum se obișnuiește, niciunui alt coleg din Minister, penetru că mi-am asumat întreaga răspundere a ministerelui pe care l-am condus. Nu s-au putut reține în sarcina mea nicio faptă de corupție cu toate că am beneficat de o „supravegehere” extrem atentă a DNA, așa cum rezultă din hârtiile pe care le-am primit cu privire la faptul că am fost ascultat”, a mai spus acesta.

Citeste si:  Dosarul "Trofeul calităţii" - cronologie

Bodog reclamă faptul că este „victima unei răzbunări” deoarece, în timpul mandatului său de ministru al Sănătății, a îndepărtat o persoană cu funcție de conducere în minister.

„Convingerea mea este că sunt victima unei răzbunări, pentru că, urmare a unor informații pe care le-am primit, am îndepărtat din Ministrer o funcționară de conducere care este singura audiată în acest dosar în afară de personalul din cabinetul meu parlamentar. Toți consilierii mei, și este doar atributul ministrului să stabilească dacă consilierii și-au făcut sau nu datoria în ceea ce privește activitatea lor trasată de demnitari. La o simplă căutare pe internet a consilierilor pe care i-am avut în cabinet veți găsi persoana la care se face referire în dosarul DNA că a fost prezentă la Zilele Bolilor Rare de la Sălaj, într-o vizită cu mine la Spitalul Județean din Sălaj, la Zilele Stomatologiei bănățene, activitate pe care o poate proba. Lucruri pe care despre alți consilieri pe care i-am avut în cabinet n-o să găsiți pe internet. Și asta ridică un semn de întrebare”, a afirmat Florian Bodog.

Citeste si:  Omul de afaceri Sorin Strutinsky, trimis în judecată de DNA

Senatul a prelungit programul ședinței de luni până la încheierea votului privind solicitarea de urmărire penală față de Florian Bodog.

Comisia juridică a Senatului a adoptat, marțea trecută, un raport de respingere a încuviințării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătății.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Citeste si:  Pensiile şi salariile bugetarilor - primele "butoane" pe care apasă FMI

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close