Tăriceanu anunță că ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – (Adaugă declarații)

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moțiunea.

„Tăriceanu: Cu puțin timp în urmă s-a încheiat ședința ALDE, în care la primul punct pe ordinea de zi am avut dezbaterea în legătură cu votul pe moțiunea de cenzură și cu toate că o serie de parlamentari mi-au spus că înainte de această ședință că ei sunt hotărâți să voteze moțiunea, corect democratic a fost să avem această discuție în forul statutar care a hotărât cu majoritate de voturi, o singură abținere, votarea moțiunii de cenzură. Vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat, sau care vor semna pentru că unii sunt încă pe drum de la aeroport și își vor pune imediat ce ajung semnăturile”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței de luni.

Citeste si:  Un volum al arborilor tăiaţi neautorizat undeva la 30.000 mc.

„Readuc aminte că pe 26 august Delegația Permanentă, într-un vot covârșitor, a decis retragerea de la guvernare, generată de incapacitatea premierului de a-și asuma un program de relansare a coaliției și a acțiunii guvernului”, a mai spus președintele ALDE.

Tăriceanu a afirmat că parlamentarii ALDE care nu vor vota moțiunea de cenzură ar putea fi excluși din partid.

„Aleșii parlamentari se pun în afara deciziei partidului și suportă consecințele. Consecințele pot fi excluderea, fie pierderea calității de membru, depinde de fiecare”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si:  Mihai Udroiu: Arestul la domiciliu, pedepse mai blânde la infractorii primari şi aspre la recidivişti - noutăţile noilor coduri

Acesta a adăugat că este necesar un vot pentru moțiunea de cenzură pentru a pune capăt acțiunilor premierului Viorica Dăncilă care duc cu gândul la țări de lumea a treia.

„Am decis să votăm în favoarea unei moțiunii împotriva unor acțiuni ale premierului și Guvernului care ne duce cu gândul la țări de lumea a treia, mi se pare absolut regretabil. Am avut discuții cu foști colegi de coaliție”, a completat Tăriceanu.

Întrebat cum vot vota aleșii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „La vedere, așa că veți avea spectacol”.

Citeste si:  Teodor Meleşcanu s-a înscris în ALDE

PNL va depune pe 30 septembrie moțiunea de cenzură, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Liberalii vor să adune cel puțin 233 de semnături, pentru a asigura numărul necesar adoptării moțiunii în Parlament.

PSD a decis strategia de a fi prezenți în bănci la moțiune, însă să nu o voteze.

Departamentul Politic, politic@mediafax.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata