Boris Johnson a vorbit cu regina Elizabeth a II-a după decizia Curţii Supreme

4

LONDRA (MEDIAFAX) – Primul ministru britanic Boris Johnson a vorbit cu regina Elizabeth a II-a după ce Curtea Supremă a decis că a acționat ilegal când a sfătuit-o să suspende Parlamentul cu doar câteva săptămâni înainte de Brexit, a declarat marți un oficial guvernamental, citat de Reuters.

Întrebat dacă a sunat-o pe regină pentru a-şi cere scuze, oficialul a refuzat să dezvăluie conținutul conversației.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marți că nu este de acord cu decizia luată de Curtea Supremă a Marii Britanii privind prorogarea Parlamentului de la Londra, relatează site-ul postului CNN.

Citeste si:  Orban: Dacă UE nu rezolvă problema migraţiei, riscă să piardă şi alte state după Marea Britanie

„Nu sunt de acord cu decizia luată de Curtea Supremă. Am respectat procedura juridică și consider că nu aceasta este decizia corectă”, a declarat Boris Johnson.

„Lucrul cel mai important este că vom avea grijă ca Brexit să aibă loc la data de 31 octombrie. Reclamanții din acest caz sunt determinați să ne împiedice”, a adăugat premierul britanic.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunțat marți că decizia premierului Boris Johnson de prorogare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere pentru liderul britanic și oferă mai multe șanse parlamentarilor de a obstrucționa planurile premierului privind Brexit.

Citeste si:  Moody's a retrogradat ratingul suveran al Marii Britanii la "negativ"

Așadar, potrivit judecătorilor, din punct de vedere legal, Parlamentul nu a fost suspendat, iar președinții Camerei Comunelor și Camerei Lorzilor vor decide ce se va întâmpla mai departe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata