Dăncilă îi cere lui Iohannis deblocarea situației de la Interne: Voi veni cu o serie de propuneri

7

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marți, o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis, în care îi cere deblocarea situației de la Interne, precizând că îi va transmite șefului statului în zilele urmpătoare o serie de propuneri pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

„Domnule președinte, fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate. Din toate blocajele pe care le-ați indus Guvernului României în ultima perioadă nu a rezultat nimic bun pentru oameni. Din încălcarea Constituției prin refuzarea numirii miniștrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români. Fac către dumneavoastră, domnule președinte, un apel ferm pentru numirea unui ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, ca să putem continua reformele începute și lupta împotriva criminalității, ca să putem combate acest flagel, ca parte a datoriei noastre față de țară. Ministerul de Interne este fără un titular tocmai acum, când oamenii ne cer cu disperare să facem ceva concret pentru siguranța copiilor acestei țări. Sunt mamă și nu am cum să rămân indiferentă în fața acestui apel. Vă voi transmite în zilele următoare o serie de propuneri pentru această funcție. Vă rog să le analizați și să îmi comunicați un răspuns. Vă rog să înțelegeți că nu îmi faceți mie o favoare, ci vă faceți datoria constituțională”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Citeste si:  Dăncilă, despre Dragnea: Pe lângă șapte bărbați care mă urăsc, iată că a venit și al optulea

Premierul îi transmite lui Klaus Iohannis că ambiția acestuia pentru un nou mandat de președinte blochează activitatea Executivului, ceea ce e de nepermis.

„Noi, cei din Guvernul României, am înțeles că e imperativ să schimbăm lucruri. Am înțeles că trebuie să reformăm sistemul, să eliminăm neajunsurile provocate de nepăsarea și neputința ultimelor guvernări. Și am început acest proces – unul de reevaluare și îmbunătățire a procedurilor și legislației, de optimizare a serviciului 112 și a modului de acțiune a autorităților în astfel de cazuri, precum și înăsprirea pedepselor. Însă dumneavoastră, domnule președinte, ați ales să fiți candidatul PNL înainte de a fi șeful statului. Este de nepermis ca ambiția dumneavoastră pentru un nou mandat să blocheze activitatea Executivului. Iar atunci când aceste blocaje apar în domenii precum siguranța cetățeanului, vedem întâmplându-se adevărate tragedii”, se mai arată în postarea Vioricăi Dăncilă.

Citeste si:  Dăncilă, replică pentru Orban privind comisarul UE: Ei fac jocurile și apoi țipă la noi „fake news”

Ea face un apel la umanitate către șeful statului, să își asume responsabilitățile.

„Fac către dumneavoastră un apel pentru asumarea responsabilităților funcției de șef al statului și un apel la umanitate. Nu uitați să fiți om înainte de toate, domnule președinte! Nu cultivați între români sentimentul de frică pentru siguranța lor și a celor dragi! Nu permiteți ca oamenii să își piardă încrederea în autorități și în instituțiile statului! Nu ignorați aceste drame și nu uitați de poporul român! Aștept, cu preocupare, un răspuns din partea dumneavoastră”, mai susține șeful Executivului, în scrisoarea deschisă adresată lui Klaus Iohannis.

Citeste si:  România a semnat cu Banca Mondială un împrumut de 500 milioane de euro pentru servicii medicale

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pe 12 septembrie că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Interimatul lui Mihai Fifor la MAI a expirat joi, pe 12 septembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata