Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii American Jewish Committee

2

 Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii American Jewish Committee, în contextul vizitei în SUA. În cadrul întâlnirii, premierul a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței.

„În cadrul convorbirilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat importanța pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum și atașamentul țării noastre pentru parteneriatul cu statul Israel. Totodată, premierul a subliniat susținerea fermă de către România a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune”, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citeste si:  America rămâne pe întuneric

Șeful Executivului a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței, acestea constituind priorități ale mandatului Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. În context, premierul a evocat evenimentele subsumate acestei tematici, organizate la Bruxelles și la București, pe durata mandatului României la CUE.

De asemenea, Viorica Dăncilă a prezentat acțiunile Guvernului care vizează păstrarea memoriei Holocaustului și combaterea negaționismului, menționând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.

Citeste si:  Obama vrea să cucerească Marte

„Reprezentanții Conducerii American Jewish Committee (AJC) au apreciat faptul că primul eveniment organizat de PRES RO 2019, la Bruxelles, a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului. De asemenea, au apreciat măsurile Guvernului de la București cu privire la deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului și importanța pe care o acordă țara noastră promovării educației privind Holocaustul la nivelul întregii societăți românești”, conchide sursa citată.

În această săptămână premierul Viorica Dăncilă efectuează o vizită în SUA. Prin urmare, Șeful Executivul are, marți, de la 12.30, ora locală, o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la sediul ONU. De la 13.45, ora locală, prim-ministrul are o întâlnire cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al SUA.

Citeste si:  Industria auto din SUA nu va cunoaşte o redresare spectaculoasă în 2010
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata