Viorica Dăncilă, întrevedere cu Angel Gurria, secretar general OCDE

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Premierul Viorica Dăncilă a avut marți, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, discuțiile venind în contextul candidaturii României la Organizație.

“Premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de Secretarul General candidaturii țării noastre și a exprimat speranța pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.De asemenea, șeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE – susținut de întreaga clasă politică și de toți actorii relevanți din societatea românească – și este pregătită să înceapă negocierile de aderare”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

Citeste si:  Dăncilă, despre plângerea penală anunțată de USR-PLUS: Ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni

În acest context, premierul a vorbit despre evoluțiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului și participarea activă a instituțiilor din țara noastră la activitățile, proiectele și programele structurilor OCDE, mai arată sursa citată.

“Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creșterii bunăstării cetățenilor și va fi în beneficul companiilor care își desfășoară activitatea în țara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă. Secretarul General Angel Gurria a evidențiat meritele candidaturii țării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România și Organizație, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitația de aderare”, se arată în comunicatul de presă.

OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale.
OCDE îşi orientează activitatea în patru direcţii prioritare: (1) (re)stabilirea încrederii în piaţă prin eficientizarea şi nivelarea mecanismelor care o fac să funcţioneze; (2) îmbunătăţirea şi consolidarea politicilor fiscale naţionale; (3) promovarea inovaţiei în economie; (4) valorificarea capitalului uman prin capacitarea forţei de muncă. OCDE promovează, cu precădere, reforme structurale, o agendă socială axată pe combaterea inegalităţilor şi dezvoltarea durabilă.

Citeste si:  Ferrari, Lamborghini sau Porsche, pe lista de preferinţe a românilor

Cei 36 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni – 24) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner