Aproximativ 500 de persoane, eliberate dintr-o „casă a torturii” din Nigeria

5

Autoritățile polițienești din Nigeria au eliberat aproape 500 de persoane supuse torturii dintr-o clădire ce găzduia o școală islamică, într-un oraș din nordul statului Nigeria, conform site-ului postului BBC.

Școala islamică din Kaduna, oraș situat în nordul Nigeriei, suspectată că găzduiește și organizează acțiuni împotriva libertății personale, a fost supusă investigațiilor polițienești în urma cărora aproape 500 de persoane de sex masculin, adulți și copii, au fost evacuate.

Cele 500 de persoane deținute în clădire, majoritatea nigerieni, au fost supuse actelor de violență, abuzurilor sexuale, înfometării și privării de libertate exercitate, conform primelor aprecieri, de către profesori ai acestei școli.

Citeste si:  Dosar Colectiv: Firma care administra clubul şi cea de artificii, urmărite penal

Nu se cunosc informații legate de condițiile în care persoanele au ajuns în incinta clădirii, unii dintre ei declarând că au fost trimiși de familiile acestora.

Autoritățile nigeriene asigură îngrijiri medicale și psihologice celor eliberați, pe care i-au adăpstit într-un stadion din orașul Kaduna.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata