BVB: În ultimii cinci ani nu am ratat niciun comitet de investiţii al FTSE Russel

Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a explicat vineri, într-o conferinţă de presă, că BVB a lucrat pentru obţinerea statului de Piaţă Emergentă Secundară timp de şapte ani, neratând niciun comitet de investiţii al FTSE Russe.

„Lucrăm la acest proiect de şapte ani. În aceşti 7 ani, am făcut un calcul, practic avem peste 500 de întâlniri cu investitori mari internaţionali, cu decidenţi, agenţii de rating. În ultimii 5 ani nu am ratat un comitet de investiţii al FTSE trimestrial”, a declarat Lucian Anghel.

Citeste si:  Brokerii estimează aprecieri de scurtă durată pe Bursă

Anghel a adăugat că se aşteaptă ca în următorii ani şi celelalte agenţii de rating să urmeze exemplul FTSE Russel.

„Trecem într-o altă ligă ca şi piaţă de capital. FTSE Russel este una dintre cele mai mari agenţii de rating pentru piaţa de capital. În discuţiile pe care le-am avut cu investitorii internaţionali, aceştia consideră că FTSE Russel practic este prima agenţie care face prima mişcare, urmând ca într-un interval de 2-3 ani şi celelalte agenţii să facă aceeaşi mişcare”, a spus Anghel.

Citeste si:  Şantierul Naval Orşova a incheiat semestrul I din 2009 cu un profit net de 6,6 milioane lei

Preşedintele consiliului BVB a explicat că avantajele acestui nou statut nu vor veni în viitorul apropiat, beneficiile vor fi resimţite pe termen lung, de până la şapte ani.

„Beneficiile nu vor veni mâine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de către FTSE Russell, ci intră pe un termen de 3 – 5 – 7 ani. Şi va depinde de noi, de România, cum vom fructifica această platformă internaţională de finanţare. Este o platformă îmbunătăţită în urma acestei promovări şi va depinde de noi cum vom putea să asigurăm această finanţare într-un mod inteligent pentru dezvoltarea ţării noastre”, a spus acesta.

Citeste si:  Cei din funcție să întărească lipsa de securitate care atentează asupra moralului populației

Furnizorul global de indici FTSE Russell a promovat România la statutul de Piață Emergentă de la cel de Piață de Frontieră, în data de 26 septembrie, reclasificarea urmând să intre în vigoare din septembrie 2020.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata