Aproximativ 470,000 de șoferi din Germania au dat în judecată VW în legătură cu emisiile poluante

O instanță din Germania a declarat luni drept admisibil un proces colectiv, în care sunt implicați sute de mii de șoferi, care cer compensații de la compania auto Volkswagen în legătură manipularea emisiilor poluante, informează agenția Dpa.

„Instanța consideră drept admisibil cazul”, a afirmat judecătorul Michael Neef de la Înalta Curte Regională din Braunschweig.

După peste patru ani de la izbucnirea în SUA a scandalului privind manipularea emisiilor poluante, compania Volkswagen se confruntă cu federația organizațiilor pentru drepturile consumatorilor din Germania (VZBV), care reprezintă aproximativ 470.000 de proprietari de vehicule fabricate de grupul VW.

Neef a sugerat părților implicate să încerce soluționarea amiabilă a cazului, notând că este dificil de evaluat valoarea pagubelor suferite de proprietarii de vehicule diesel.

Citeste si:  O persoană a decedat în urma unei furtuni în Europa Centrală/Traficul feroviar perturbat în Germania

Germania a început să permită cazuri colective doar începând de anul trecut, astfel că procesul împotriva Volkswagen este primul de acest fel în instanțele germane.

„Suntem de părere Volkswagen i-a înșelat și acum trebuie să suporte consecințele”, a declarat Klaus Mueller, liderul VZBV.

Compania auto susține însă că proprietarii nu au suferit pagube întrucât vehiculele puteau fi conduse și erau sigure.

Volkswagen a cheltuit până acum aproximativ 30 de miliarde de dolari din cauza scandalului privind manipularea emisiilor poluante, iar foști și actuali lideri ai firma au fost dați în judecată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner