EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Coreea de Nord acuză SUA pentru eșecul privind reluarea discuțiilor pe tema denuclearizării

Coreea de Nord a acuzat luni Statele Unite pentru eșecul privind reluarea discuțiilor pe tema denuclearizării, la mai mult de un an de la prima întrevedere între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, relatează site-ul agenției Reuters.

Coreea de Nord a informat în luna septembrie că este pregătită să reia discuțiile privind denuclearizarea, cu condiția ca Statele Unite să adopte o altă abordare. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că o întrevedere nu poate avea loc în septembrie, adăugând însă că Washingtonul este pregătit pentru reluarea discuțiilor.

În acest context, ambasadorul nord-coreean la ONU, Kim Song, a declarat, în cadrul unei reuniunii a Adunării Generale a Națiunilor Unite, că este timpul ca Statele Unite să ofere propuneri pentru o astfel de întrevedere.

„Presupunând că Statele Unite au avut suficient timp la dispoziție pentru o metodă care ne poate fi comunicată și nouă, ne exprimăm astfel voința de a avea discuții cu Statele Unite asupra problemelor dezbătute până acum”, a declarat Kim Song.

„A trecut mai mult de un an. Relațiile între Coreea de Nord și Statele Unite au progresat puțin până acum, iar situația din Peninsula Coreeană nu a ieșit din cercul vicios al tensiunilor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat recent că ar putea avea „în curând” o nouă întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata