Tăriceanu, despre „fugarii” din ALDE: Mă bufnește râsul de ce alegere proastă au făcut

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, întrebat despre „fugarii” din ALDE, că se uită la ei și îl bufnește râsul de alegerea proastă pe care au făcută. Liderul ALDE a adăugat că este posibil ca aceștia să aibă regrete, după rezultatul votului pe citirea moțiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri.

„Mă uit la ei și mă bufnește râsul de ce alegere proastă au făcut. Nu știu, dar după rezultatul de azi e foarte posibil să aibă regrete. Puțin m-a surprins. Pentru că trebuia să verificăm dacă semnături de la moțiune se verifică și în realitate. Astăzi de exemplu la Senat s-a cumpărat un vot. Cu cât? Cu un post de secretar general adjunct al Senatului. Bineînțeles că știu sigur pentru că s-a votat în plen și după aia am văzut ce s-a întâmplat la votul de după-amiază. Bănuiesc că se vor mai întâmpla tranzacții. E incredibil”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Citeste si:  Iohanis a convocat-o pe Viorica Dancila la Cotroceni pe tema ordonantei de urgenta privind amnistitia si gratierea

Președintele ALDE a precizat că mulți parlamentari PSD văd că Viorica Dăncilă ar trebui să facă un pas în spate, însă aceasta „se agață cu orice preț” de funcția de premier.

„Am discutat cu mulți parlamentari și lideri din PSD care vădă situația cum o văd și eu. În momentul în care vezi că nu mai ai nici susținerea publică pentru a continua guvernarea, democratic e să te dai la o parte. Dăncilă nu vrea să înțeleagă acest lucru. Se agață cu orice preț în aceste zile de guvernare care au mai rămas și face rău Parlamentului ca instituție și sigur îi deservește și partidului, dar asta e problema lor. Florin Iordache știe cât să apese pe accelerație, dar iată că astăzi și Florin Iordache s-a înșelat”, a explicat Tăriceanu.

Citeste si:  Viţa-de-vie şi vinul în creştinism

Acesta a mai spus că și în cazul în care moțiunea ar fi fost votată sâmbătă, aceasta tot trecea.

„Nu s-ar fi produs o minune dacă votul s-ar fi dat sâmbătă, decât într-o zi normală de lucru. Aici PSD a încercat să o facă cu speranța că nu vor veni la vot. Eu am spus într-o discuție – lăsați-i sâmbăta, o să vedeți că o să vină la vot și sâmbătă”, a conchis liderul ALDE.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Citeste si:  Se modernizează vămile. Tot ce intră în România va fi scanat, promite ministrul finanțelor.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata