În primele opt luni comerțul cu amănuntul a crescut cu 7%

– În primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de anul trecut atât ca serie brută cu 7,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%.

Conform INS, în luna august 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,0%.

Citeste si:  Consumatorii, afectaţi negativ de legea privind comercializarea produselor alimentare

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,3% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,5%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,4%, datorită creşterilorînregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

Citeste si:  Activitatea din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii va scădea moderat

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 6,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,6%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 8,0%, datorită creşterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+6,6%) și din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%).

Citeste si:  Pierderi nete ale Flamingo de 10 ori mai mici, la 9 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018 a înregistrat o creştere cu 7,0% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018, a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close