Tomas Ryde va rămâne selecționerul echipei națioanele de handbal feminin

 Tomas Ryde a demisionat marți, 1 octombrie, de la CSM București, dar își va continua activitatea la echipa națională, a fost informat Consiliul de Administrație în cadrul ședinței de miercuri, care a avut loc la București.

Cu această ocazie, a fost prezentat și programul primei reprezentative până la startul Campionatului Mondial din Japonia (30 noiembrie).

Tomas Ryde a surprins la începutul acestei săptămâni prin plecarea de la CSM București. Imediat după demisia anunțată au existat întrebări și în privința poziției antrenorului suedez la echipa națională. Selecționerul a informat clubul din Capitală că pleacă din motive personale. Motive care nu se „răsfrâng” însă și asupra primei reprezentative.

Citeste si:  Copiii nu vor fi vaccinaţi anti-AH1N1. Streinu-Cercel: "Presa e de vină"

Naționala a avut meciuri cu multe emoții săptămâna trecută cu Ucraina și Insulele Feroe. Au apărut și anumite probleme în interiorul lotului, după ce federația nu le-ar fi achitat tricolorelor prima promisă pentru calificarea directă la Campionatul Mondial. Tomas Ryde i-a informat pe șefii federației că va pleca de la CSM București, dar va rămâne în continuare la echipa națională, cu care va merge la Campionatul Mondial din Japonia.

Selecționerul a stabilit și programul până la debutul din 30 noiembrie cu Spania. Tomas Ryde a solicitat ca echipa să plece în Japonia cu 8 zile mai devreme de start. Până la decolarea spre turneul final, naționala nu va mai disputa nicio partidă amicală în Europa, ci va susține două jocuri în Japonia.

Citeste si:  Dinamo București - GOG Svendborg, din Liga Campionilor la handbal masculin, se joacă miercuri

Apoi, înainte de a fi trasă linia finală în privința lotului, staff-ul tehnic a solicitat antrenorilor din Liga Națională să trimită câte patru propuneri pentru fiecare post în parte. De asemenea, înainte de plecare s-a anunțat intenția federației de a convoca și Comisia Tehnică, locația probabilă fiind Cluj-Napoca. Lotul pentru Japonia va fi adunat la aproximativ două zile distanță după ultimele meciuri în Liga Națională și cupele europene din 2019.

Fortuneanu și-a ales colaboratorii: Petrea și Buligan

Cu ocazia ședinție de miercuri a Consiliului de Administrație a fost aprobat și noul staff al echipei naționale masculine. Rareș Fortuneanu a primit un vot de încredere, fiind practic confirmat în funcția de antrenor principal. El va fi ajutat pe banca tehnică de Adrian Petrea și Alexandru Buligan.

Citeste si:  Cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia este român:Îmi iubesc țara, mă voi întoarce
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata