Administraţia Trump anunţă noi restricţii pentru imigranţi

Imigranților care solicită vize li se va refuza intrarea în Statele Unite cu excepția cazului în care pot dovedi că își pot permite asigurări medicale, potrivit unei proclamaţii semnate vineri de președintele Donald Trump, informează Associated Press.

Noua regulă se aplică persoanelor care solicită vize de imigranți din străinătate – nu celor din SUA. Nu afectează rezidenții permanenți legali. Nu se aplică solicitanților de azil, refugiaților sau copiilor.

Dar se va aplica soților și părinților cetățenilor americani. Acest lucru ar putea avea un impact asupra familiilor care încearcă să-și aducă părinții în SUA

Citeste si:  "Coliziune" între un Picasso şi o studentă la arte plastice, la New York

Proclamația spune că imigranților li se va interzice intrarea în țară, cu excepția cazului în care vor fi avea o asigurare de sănătate pe 30 de zile la intrare sau vor avea suficiente resurse financiare pentru a plăti costurile medicale. Măsura va intra în vigoare pe 3 noiembrie.

Administrația Trump încearcă să treacă dintr- un sistem de imigrație bazat pe familie într-un sistem bazat pe merite, iar proclamaţia de vineri este un alt efort pentru a limita accesul imigranților la programele publice.

Casa Albă a informat printr-un comunicat că prea mulți cetățeni profită de „programele generoase de sănătate publică” din SUA și că imigranții contribuie la problema „costurilor de îngrijire medicală necompensate”.

Citeste si:  Marcel Ciolacu: „Suntem acuzați pentru că opoziția a depus moțiunea pe-nserate. Este o mascaradă”
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata