Germania avertizează asupra apariției unei noi crize a imigranților

The German flag flutters in front of the Reichstag, the building which houses the German lower house of parliament (Bundestag) in Berlin on September 24, 2009. Some 62 million Germans are eligible to vote on September 27 in an election that will decide who governs Europe's most populous nation and biggest economy for the next four years. AFP PHOTO DDP /MICHAEL KAPPELER GERMANY OUT

Germania a avertizat marți asupra repetării afluxului de imigranți ilegali din 2015 care a luat Uniunea Europeană pe nepregătite, Grecia și Cipru fiind îngrijorate de numărul de persoane care ajung pe teritoriile lor prin Turcia, potrivit Reuters.

Miniștrii UE s-au întâlnit pentru a discuta problema imigrației întrucât Grecia a devenit principala poartă de intrare în Europa a oamenilor provenind din Orientul Mujlociu, Asia și Africa care își părăsesc țările de origine din cauza sărăciei sau a războiului.

”Dacă vom lăsa ca toate statele aflate la granițele Uniunii Europene (să se descurce singure), nu va exista niciodată o politică comună europeană privind azilul. Iar dacă nu avem o politică comună în acest sens, există pericolul ca imigrația necontrolată să aibă loc din nou în întreaga Europă. Am mai văzut acest lucru înainte și nu vreau să se întâmple din nou”, a declarat ministrul german de Interne, Horst Seehofer, în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe din UE, care are loc în Luxenburg.

Rapoartele ONU arată că aproximativ 45.600 de oameni au ajuns anul acesta în Europa pe mare.

Blocul este prudent în ceea ce privește reapariția crizei din 2015, care a provocat divergențe între statele UE, a tensionat serviciile sociale și de securitate și a alimentat sprijinul pentru partidele populiste, anti-imigrație, eurosceptice și de extremă dreapta.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.