Muncitor forestier rănit grav de un arbore, coborât de pe munte de salvamontiștii din Neamț

Un bărbat care lucra ca muncitor la o exploataţie forestieră din Masivul Grințieș, rănit grav după ce un arbore doborât s-a prăbuşit peste el, a fost coborât de pe munte, miercuri, de salvamontiștii din Neamț.

Salvamont Neamț a intervenit, miercuri, in Masivul Grințieș, care face parte din lanțul Munților Bistriței, pentru acordarea primului ajutor și evacuarea unui bărbat rănit în urma unui accident de muncă.

Potrivit salvamontiștilor, lucrătorul forestier a fost lovit de un arbore doborât și probabil a suferit un traumatism grav în zona oaselor bazinului și a capului femural.

Citeste si:  71 de dezastre meteo şi hidro au provocat pierderi economice de 12 miliarde euro în România, în ultimii 42 de ani

Din cauza zonei împădurite în care s-a produs accidentul, bărbatul care acuza dureri foarte mari nu a putut fi preluat pe calea aerului, astfel că a fost transportat de salvamontiști cu platforma de salvare, pe o distanță de mai mulți kilometri, după ce a fost imobilizat cu atele specifice intervențiilor in zona montană.

Intervenția echipei de la Salvamont Neamț a durat aproximativ patru ore.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata