Un fermier australian lansează o acțiune în justiție împotriva lui Bayer în privinţa erbicidelor

Un fermier australian a înaintat un dosar în instanţă împotriva unității de chimie agricolă a companiei Bayer, Bayanto AG Monsanto, după ce a fost diagnosticat cu leucemie după ce a folosit produsele producătorului, a informat joi media locală, citată de Reuters.

Ross Wild, un fermier din New South Wales a fost diagnosticat cu limfomul Hodgkin, anul trecut, după ce a folosit erbicidul Roundup pe proprietatea sa agricolă de lângă granița dintre New South Wales și Victoria pe care o deţine din 1976.

El susține că expunerea pe termen lung la ingredientul activ din Roundup, glifosatul, i-a cauzat boala.

În iunie, firma de avocatură Carbone Lawyers a intentat un proces îlmpotriva lui Bayer în numele clientului lor grădinar, pentru vătămări grave cauzate de Roundup, primul caz de acest fel din țară.

Citeste si:  Bayer renunţă la producerea de dispozitive pentru diabetici, în schimbul a 1,02 miliarde de euro

Procesul urmează hotărârile judecătorești din Statele Unite şi leagă principalul ingredient din Roundup, glifosatul, de cauzele cancerului. Acest fapt a generat pierderi de zeci de miliarde de euro din valoarea de piață a lui Bayer.

Pentru Bayer – inventatorul aspirinei și producătorul de medicamente pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale Xarelto și pastilelor anticoncepţionale Yasmin – procesele din Statele Unite sunt cele mai probleme, cu peste 13.400 de reclamanți, care au pretenții asupra presupusului risc de cancer din cauza erbicidului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata