Viorica Dăncilă anunță că PSD va merge vineri, la consultările de la Cotroceni: Suntem responsabili

13

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că PSD va merge la consultările de la Cotroceni, convocare de președintele Klaus Iohannis, pentru fomrarea unui nou Guvern.

„Desigur că vom merge. (…) Suntem responsabili”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă va participa, vineri, la consultarile cu președintele României, pe tema formării unui nou Guvern.

Administrația Prezidențială a anunțat calendarul consultărilor de vineri, de la Palatul Cotroceni pentru formarea unui nou guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

Citeste si:  Dăncilă: Am călătorit cu transportul în comun. Un bilet cu metroul costă 2 lei

Potrivit unui anunț, reprezentanții PNL sunt convocați la ora 11.00, cei ai USR începând cu 11.30, liderii UDMR de la ora 12.00, iar cei ai PMP de la ora 12.30.

Reprezentanții grupului parlamentar Pro-Europa sunt convocați la ora 13.00, cei ai ALDE de la ora 13.30, reprezentanții minorităților naționale începând cu ora 14.00, iar social-democrații de la 14.30.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

Citeste si:  Cererile de rambursare pe POSDRU pot fi plătite şi după 31 decembrie 2015

„Voi convoca partidele parlamentare mâine, la prima rundă de consultări, începând cu ora 11.00”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata