EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Zelenski ar putea iniția o anchetă privind o posibilă imixtiune a Kievului în alegerile din SUA

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că este pregătit să inițieze o anchetă privind o posibilă imixtiune a Kievului în scrutinul prezidențial american din anul 2016, care ar viza inclusiv compania de energie Burisma, în cadrul căreia era implicat fiul lui Joseph Biden.

„Când SUA vor spune: «Da, au fost ingerințe»; voi spune: «Vă rugăm să ne oferiți detalii și vom căuta. Vom fi fericiți să investigăm». SUA nu mi-au dat nimic”, inclusiv cu privire la Burisma, a declarat Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă care a durat aproximativ 10 ore.

„Ucrainenii ar trebui să investigheze singuri, probabil că există indicii în acest sens, dar în primul rând este problema noastră”, a afirmat liderul de la Kiev, adăugând: „Este foarte important pentru noi, astfel ca, în viitor, să nu intervenim niciodată în alegerile din vreo altă țară”.

Anterior, Zelenski a negat categoric sugestiile că ar fi fost șantajat de omologul său american, Donald Trump, în cadrul convorbirii telefonice din luna iulie, în urma căreia Camera Reprezentanților a lansat o anchetă privind solicitările lui Trump adresate liderului Ucrainei în sensul compromiterii imaginii fostului vicepreşedinte Joseph Biden, candidat în scrutinul prezidenţial din 2020.

Liderul de la Kiev a adăugat că „Ucraina nu se opune” unei anchete comune cu SUA privind afacerile familiei Biden în Ucraina, relatează publicația The Straits Times.

Procurorul din Ucraina care a investigat inițial suspiciunile de corupție vizând afaceri în care era implicat și Hunter Biden a afirmat că nu crede că acesta sau tatăl său ar fi încălcat legislația ucraineană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata