Suntem vânați de ANAF pentru dividendele suplimentare

 Nuclearelectrica este vânată, în continuare, de ANAF pe tema dividendelor suplimentare a declarat, luni, directorul financiar al companiei, Adrian Gabriel Dumitriu.

“În continuare suntem vânați din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Începând de astăzi, am un control al ANAF care să verifice de ce, după aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2018, nu am mai dat dividende suplimentare. Nu am dat pentru că nu mai avem de unde. Suntem o societate comercială și ne gândim la retehnologizare, proces care va costa peste 1,5 miliarde de euro, jumătate din fonduri proprii, celalaltă jumătate sperăm să o obținem din piață”, a explicat directorul financiar al Nuclearelectrica.

Citeste si:  Profit de 91,5 milioane lei obţinut de SIF 1

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a transmis, în primăvară, acționarului majoritar că societatea nu are bani pentru a distribui dividende suplimentare anul acesta, în conformitate cu celebra și controversata OUG nr. 114/2018, adoptată anul trecut.

Diferența de preț al energiei forward de 45 de lei/MWh față de prețul de anul trecut este urmarea impactului certificatelor de emisii, de 20 de lei, alături de cel al OUG 114/2018, de 25 de lei, a spus oficialul Nucleraelectrica.

Citeste si:  17 mai 2010, ultima zi pentru depunerea Declaraţiei 200 privind veniturile realizate în anul 2009

Dumitriu a precizat că OUG 114/2018 a diminuat oferta de pe piața concurențială cu 20%, prin alocarea de energie la preț reglementat de cost de producție plus un profit de 5% pentru alimentarea consumatorilor casnici. “În manualul de economie de clasa a 11-a scrie că dacă avem un deficit de energie pe piață, cresc prețurile”, a susținut el.

Potrivit directorului financiar al Nuclearelectrica, chiar dacă România are nevoie de investiții noi, în prezent situația nu este una chiar atât de gravă.

“România încă nu avut încă un black-out, spre deosebire de Marea Britanie sau Berlin, unde au rămas nealimentate 30.000 de gospodării și 30.000 de agenți economici”, a mai afirmat oficialul Nuclearelectrica.

Citeste si:  Şeful Fiscului a cerut răgaz o săptămână pentru rezolvarea problemei salariilor din MFP
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata