Actorul premiat cu Oscar Cuba Gooding Jr., acuzat de molestare sexuală

Actorul Cuba Gooding Jr. ar fi molestat sexual alte douăsprezece femei, ale căror mărturii au fost folosite la o audiere ce a avut loc marți, la Curtea Supremă din Manhattan, New York, procurorii sperând să stabilească un tipar comportamental al starului hollywoodian, potrivit Reuters.

Cele douăsprezece femei le-au mărturisit procurorilor că au fost atinse fără acordul lor și că actorul le-a făcut avansuri nepotrivite, toate aceste incidente petrecându-se în diferite baruri și cluburi. Femeile nu au depus plângeri penale împotriva starului hollywoodian.

La audierea de marți, actorul premiat cu Oscar a pledat nevinovat la acuzația potrivit căreia ar fi atins o femeie pe posterior într-un club, în octombrie 2018. Procurorii au afirmat că incidentul s-a petrecut după ce Cuba Gooding Jr. i-a făcut avansuri în seară respectivă, actorul negând acest lucru.

Citeste si:  400 de zile în camera morţii: "Ne băteau în două reprize pe zi, câte cinci călăi"

Noile mărturii aduse ca probe de procurori au amânat procesul, nestabilindu-se data la care va avea loc următorul termen de judecată.

În prezent, pe numele actorului mai este deschis un proces, după ce a fost acuzat că i-a atins cu forța sânii unei femei, într-un bar din Manhattan, New York, în iunie 2018.

Atunci, starul din „Jerry Maguire” a fost arestat, deși a pledat nevinovat la acuzațiile de atingere forțată și de abuz sexual.

Avocatul actorului, Mark Heller, a încercat să convingă judecătorul că nu este cazul să se ajungă în instanță, prezentând doi martori care au susținut că incidentul nu a avut loc și o înregistrare video care, însă, nu l-a convins pe omul legii.

Citeste si:  Cea mai mare reţea românească de magazine de confecţii a intrat în insolvenţă

Judecătorul a respins și invocarea instabilității mintale a femeii pe baza mesajelor publicate de aceasta pe rețelele de socializare online. Femeia în vârstă de 30 de ani notase de mai multe ori că suferă de depresie, anxietate și că, „de fapt, a aflat că al ei creier este o mizerie de proporții”.

„Această instanță nu este de acord. Conflictul dintre acuzațiile concrete, informațiile oferite curții și observațiile acuzatului trebuie să fie rezolvat în urma unui proces”, a notat judecătorul.

În acest context, avocatul lui Gooding le-a declarat reporterilor, marți, că urmărește ca cele două cazuri să fie judecate separat. Heller și-a manifestat încrederea că Gooding nu va fi condamnat, afirmând că procurorii au adus noi mărturii pentru că nu erau pregătiți să se prezinte la proces doar pe baza acuzației principale.

Citeste si:  Vicepreşedintele COMECE, episcopul Bercea, solicită eurodeputaţilor să nu fie de acord cu Raportul Lunacek

Atingerea forţată a unei persoane poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare, potrivit legislaţiei din orașul american New York.

În ultimii ani, Cuba Gooding Jr. a avut probleme legate de dependenţa de alcool. Astfel, printre altele, în 2012, acesta a agresat o chelneriţă într-un bar din New Orleans.

După ce a devenit celebru cu rolul din „Jerry Maguire” (1996), pentru care a primit un Oscar, Gooding a mai jucat în filme precum „Mai bine nu se poate” (1997), alături de Jack Nicholson, „Bărbaţi de onoare” (2000), „Pearl Harbor” (2001), dar şi „The Butler”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close