Senatul mexican va vota o propunere pentru legalizarea consumului de marijuana

Senatul mexican se pregătește să voteze o propunere de lege privind dezincriminarea consumului de marijuana, anunță Reuters.

Inițiativa face parte dintr-o serie de măsuri care au ca scop înlăturarea uneia dintre sursele de venit pentru diferitele bande din America Centrală.

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a criticat de mai multe ori poziția oficială a autorităților în lupta împotriva drogurilor și a semnalat deschiderea sa pentru dezincriminarea consumului de marijuana în virtutea unei schimbări de strategie în materie de siguranță publică.

Potrivit senatorului Ricardo Monreal, liderul partidului MORENA, care îl sprijină pe președintele mexican, a arătat într-un interviu publicat luni că votul este așteptat să aibă loc în zilele următoare.

“Finalul politicii prohibitive este bun pentru țară”, a arătat Monreal, adăugând faptul că proiectul de lege va legifera condițiile în care planta poate fi consumată, vândută și folosită în cercetare. De asemenea se are în vedere și organizarea unor cooperative specializate în creșterea plantei.

În cazul în care va trece de senat, propunerea va fi supusă votului din camera inferioară a Parlamentului mexican.

Curtea Supremă din Mexic a stabilit în 2018 că legiuitorii trebuie să legalizeze consumul de marijuana până pe 24 octombrie, înaltea curte formulând în mai multe cazuri legate de interzicerea folosirii produselor din marijuana în scopuri recreaționale avertismente privind violarea drepturilor constituționale.

Potrivit legii din Mexic, atunci când Curtea Supremă emite de cinci ori decizii asemănătoare într-o problemă, deciziile sunt un argument suficient pentru a declanșa un proces de modificare a prevederilor legale.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.