Peste 600 de persoane și 36 de mașini, depistate în ultima săptămână prin Biroul SIRENE

7

 Peste 600 de persoane şi 36 de mașini care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii din state membre Schengen, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română, autorităţile din România au localizat, în perioada 11 – 18 octombrie, pe teritoriul ţării, ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Birourilor SIRENE, 364 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Citeste si:  ANOFM: Circa 2.400 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European pentru lucrătorii români

Astfel, poliţiştii români au pus în aplicare 10 mandate europene de arestare, au depistat 48 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen.

De asemenea, au depistat 111 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Potrivit sursei citate, de pe teritoriul României, a fost ridicat un document și au fost găsite 26 de mașini căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Citeste si:  Fostul ministru Cristian David, reţinut de DNA

Totodată, 247 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 20 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 21 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 21 semnalate dispărute de autorităţile române.

Sursa citată mai arată că partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 10 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 10 de documente semnalate de România.

Citeste si:  Cum sa faci rapid rost de bani - 5 moduri care chiar functioneaza
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata