Un grup de investitori din Cehia și Slovacia a achiziționat o participație de 4% din ProSieben

Un grup de investitori din Cehia şi Slovacia a achiziţionat o participaţie de 4% în ProSiebenSat.1 Media, un grup german de televiziune, relatează Reuters.

ProSiebenSat.1 Media se află în centrul speculaţiilor privind o posibilă consolidare a industriei TV din Europa, relatează sursa precizată.

Czech Media Invest (CMI), deţinut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi partenerii slovaci Patrik Tkac şi Roman Korbacka, au confirmat investiţia, după un anunţ la Bursă.

Preluarea participaţiei face parte din strategia de construire a unui portofoliu de acţiuni minoritare în companii media din Europa.

Citeste si:  În Cehia revin robele pentru avocaţi

„Această investiţie este un rezultat al mandatului primit de la acţionarii noştri pentru asigurarea expansiunii în sectorul media european. Ne aşteptăm ca ProSieben să fie atât o investiţie pe termen lung cât şi una strategică în cadrul portofoliului nostru media”, a afirmat directorul financiar al CMI, Branislav Miskovic, potrivit sursei citate.

Kretinsky deţine 50% din CMI, Tkac 40% şi Korbacka 10%. Compania de investiţii deţine posturi de radio în Cehia şi România, ediţia franceză a revistei Elle şi alte active din domeniul media în Franţa.

Citeste si:  Ducati se vinde în România cu preţuri între 8.500 şi 22.600 de euro

Ultima dată când s-a auzit de Kretinsky şi Tkac în Germania a fost în această vară, când EP Global Commerce, vehiculul de investiţii deţinut de cei doi, a anunţat o ofertă de preluare a Metro AG, care evaluează retailerul german la 5,8 miliarde de euro (6,6 miliarde de dolari). Oferta a fost respinsă de acţionarii majoritari ai Metro.

În mai, operatorul italian de televiziune cu plată Mediaset a anunţat achiziţionarea unei participaţii de 9,6% în rivalul german ProSieben.

Mediaset, fondat în 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a anunţat în ultimele luni că este în favoarea creării unui jucător pan-european în sectorul TV pentru a face faţă concurenţei din acest sector.

Citeste si:  Ce este un credit neperformant?
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close