Bărbat cercetat pentru violență în familie, după ce fiica lui a cerut ajutor pe Facebook

2

 Un bărbat din orașul Rovinari este cercetat de polițiști, după ce, duminică seara, fiica lui a postat un mesaj pe pagina de Facebook a unei asociații, în care cerea ajutor. Fata a scris „Vă rog, ajutați-mă! Sunați la Poliție. Mă băte tati”.

O fată de 15 ani, din orașul Rovinari, a postat, duminică seara, pe pagina de Facebook a Asociației Uniunea Femeilor din Gorj un mesaj în care cerea disperată ajutor. „Vă rog, ajutați-mă! Sunați la Poliție! Mă bate tati că vorbeam la telefon (…) M-a închis în casă”, a scris fata, care a indicat și adresa la care să meargă polițiștii. Reprezentanții asociației au sesizat Poliția în acest caz, iar fata și tatăl ei au fost dusși la secție pentru audieri.

Citeste si:  Deversare de petrol în Mauritius: grăbiți-vă să pompați uleiul înainte de ruperea navei

„Cazul minorei se află în evidența asociației noastre, astfel că minora ne-a solicitat sprijin după ce a fost agresată de tată. De asemenea, situația familială a acestora este monitorizată și de Direcția de Protecție a Copilului Gorj și de Poliția Rovinari. Adolescenta a beneficiat de consiliere psihologică, iar noi încercăm să îi fim alături pentru soluționarea problemelor pe care le întâmpină”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Andreea Popa, purtătorul de cuvânt al Asociației Uniunea Femeilor din Gorj.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

Citeste si:  Una dintre victimele evenimentelor din 7 aprilie 2010 din Republica Moldova rupe tăcerea

„Având în vedere aspectele semnalate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari s-au deplasat la adresa indicată, unde a fost identificată minora de 15 ani, din orașul Rovinari, și tatăl acesteia, de 38 de ani, din aceeași localitate. S-a luat măsura conducerii acestora la sediul Poliției, pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor legale. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

O echipă din cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a mers, luni, la locuința fetei, fiind dispusă o amchetă.

Citeste si:  Combinatul siderurgic, de la Galati, a început livrarea de tablă groasă pentru podul peste Dunăre

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj s-a autosesizat în urma apariției în presă a cazului minorei de 15 ani, care susține că a fost bătută de tatăl ei. O echipă pluridisciplinară din cadrul DGASPC Gorj se deplasează la fața locului pentru a evalua situația”, a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că tatăl acuzat de violență în familie ar fi declarat la audieri că a închis-o pe fată în locuință, întrucât aceasta ar fi vrut să plece de acasă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata