Tudorel Toader: Fără să mă surprindă, Birchall confundă secretizarea cu clasificarea unui document

Tudorel Toader a precizat, luni, în privința confidențialității draftului de raport MCV, că actualul ministrul Justiției Ana Birchall confundă clasificarea cu secretizatea unui document, menționând că acest aspect nu îl surprinde.

„În deplin respect față de funcția de ministru al justiției, dar fără să mă surprindă, nu pot să nu observ faptul că dna Birchall confundă secretizarea cu clasificarea unui document. Poate va explica cineva că secretizarea rezultă și din confidențialitate”, a scris pe Facebook fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Precizările vin după ce actualul ministru al Justiției, Ana Birchall, a precizat luni că Tudorel Toader nu cunoaște regimul documentelor din instituția pe care a condus-o, referindu-se la confidențialitatea draftului de raport MCV.

Citeste si:  Sumele refuzate de bănci la plată au crescut cu 24% în noiembrie faţă de octombrie, la 450 de milioane de lei

„Probabil că domnia sa nu cunoaște regimul. Înțeleg că nici nu era mîn minister atunci când colegii și colegele mele lucrau la eventualele obsevații. Eu m-am săturat de atâtea minciuni propagate în spațiul public. S-a demonstrat că spun adevărul și anume că ministerul Justiției nu a intervenit nici sub forma regimului documentului și nici asupra termenelor de răspuns „, a declarat, luni, Ana Birchall.

Controversele privind clasificarea draftului de raport MCV au început după ce Consiliul Superior al Magistraturii, condus de Lia Savonea, care a avut în ultima perioadă numeroase conflicte cu Ana Birchall, acestea culminând cu o sesizare a Curții Constituționale.

Citeste si:  De pensie pentru munca depusă în ghetourile naziste pot beneficia şi unii cetăţeni români

Savonea a acuzat, sâmbătă, că nu poate consulta documentul, din cauză că ministerul Justiției a stabilit în grabă o întâlnire draftul a fost clasificat, solicitând prelungirea termenului acordat la o săptămână și declasificarea draftului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata