Mă amărăște acest raport.Pe mandatul meu se remarcă în manieră pozitivă demersurile

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, marti, 14 mai 2019.ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ana Birchall a declarat că raportul MCV o „amărăște”, însă din punct de vedere al activității Ministerului Justiției, în mandatul său, oficialii europeni remarcă „într-o manieră pozitivă” demersurile pe care le-a promovat aceasta.

„Personal, mă amărăște acest raport. Din punct de vedere al activității Ministerului Justiției, in partea a doua, pe mandatul meu, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Ministrul a mai spus că Guvernul României, prin Ministerul Justiției, a prezentat la nivel „tehnic, obiectiv si cuprinzător” Comisiei Europene progresele din ultimul an

„Sigur că ne-am fi dorit cu toții un raport mai bun”, a mai spus Ana Birchall.

Birchall a menționat că a luat notă de evaluarea Comisiei Europene privind stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din raportul din ianuarie 2017 și a celor opt recomandări suplimentare din raportul din noiembrie 2018.

Citeste si:  Dăncilă, despre o posibilă excludere din PSD a Anei Birchall: Săptămâna viitoare avem CEx

„Raportul recunoaște îndeplinirea doar a două recomandări din cele 12 formulate în 2017 (cea privind activitatea Agenției Naționale de Adminsitrare a Bunurilor Indisponibilizate – ANABI, instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției și cea referitoare la modul de implementare de către ANI a sistemului informativ PREVENT). Se recunoaște, totodată, continuarea progreselor în cadrul recomandărilor nr. 3 și nr. 5 din 2017. După cum ați observat și dumneavoastră, raportul este critic în ceea ce privește cele 8 recomandări formulate cu ocazia raportului MCV din noiembrie 2018”, a declarat ministrul Justiției.

Ana Birchall remarcă faptul că pentru perioada în care ea a condus Ministerul Justiției, sunt aprecieri explicite în raportul MCV.

„Tonalitatea raportului distinge clar două perioade: noiembrie 2018 – aprilie 2019 și aprilie 2019 – prezent. În ceea ce privește activitatea Guvernului României, prin Ministerul Justiției, în ceea ce privește a doua perioadă analizată în raport sunt cel puțin șapte aprecieri pozitive explicite la ministrul Justiției sau la Ministerul Justiției, cu titlu de exemplu: <în iulie 2019 ministrul Justiției și-a exprimat intenția de a identifica soluții legislative corespunzătoare în consultare cu sistemul judiciar și cu Parlamentul, în cadrul unui nou proces structurat de consultări>. Același raport menționează în termeni de progres faptul că <la nivelul Ministerului Justiției, un grup de lucru, în consultare cu tpate organele judiciare și asociațiile profesionale ale magistraților și au o analiză în evaluare>”. A mai spus Birchall.

Citeste si:  România doreşte să-şi asume într-un mod mai proactiv statutul de stat membru al UE, susţine premierul Cioloş
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner