Asociaţii lui Giuliani inculpaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei lui Trump resping acuzaţiile

Lev Parnas şi Igor Fruman, doi oameni de afaceri suspectaţi că l-au ajutat pe Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, să îl investigheze pe adversarul politic Joseph Biden, au susţinut miercuri, în instanţă, că sunt nevinovaţi privind finanţarea ilegală a campaniei liderului SUA.

Lev Parnas, un om de afaceri american de origine ucraineană, şi Igor Fruman, originar din Belarus, au pledat nevinovat la acuzaţiile de finanţare ilegală a unei campanii electorale, în faţa judecătorului Paul Oetken, în Manhattan (New York), informează site-ul agenţiei Reuters.

Procurorii federali îi acuză pe Lev Parnas şi Igor Fruman, care locuiesc în Florida, că au utilizat o firmă-paravan pentru a dona 325.000 de dolari grupului electoral pro-Donald Trump „Acţiunea America pe Primul loc” („America First Action”) şi că au colectat fonduri pentru fostul congresman Pete Sessions în cadrul unui efort de înlocuire de către Donald Trump a ambasadorului SUA în Ucraina.

Citeste si:  Deficitul comercial al SUA a scăzut în septembrie

Procurorii verifică şi interacţiunile lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, cu oamenii de afaceri Lev Parnas şi Igor Fruman. Rudy Giuliani a negat că ar fi comis vreo ilegalitate.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citeste si:  Ambasadorul Turciei, convocat la Ministerul italian de Externe din cauza ofensivei militare în Siria

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner