Cuc, în urma audierii lui Bode: Trebuie doar să gestioneze proiectele lăsate moștenire

Alexandru Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, a efectuat o vizita de lucru joi, 8 iunie 2017, in judetul Mehedinti la lucrarile de reabilitare pe DN57, zona Clisura Dunarii, pe DN67, zona Dealul Colibasi, la Simian, la intersectia dintre DN 6 si DN56A, care va fi semnalizata printr-un sens giratoriu, dar si in Portul Drobeta Turnu Severin. JJUSTINEL STAVARU/MEDIAFAX FOTO

Răzvan Cuc a afirmat miercuri, în urma audierii lui Lucian Bode pentru funcția de ministru al Transporturilor, că îi lasă moștenire proiecte de investiție, iar singura atribuție a acestuia va fi să le gestioneze. Cuc a afirmat că nu și-a finalizat mandatul pentru a duce la capăt proiectele începute.

„Eu știu așa, îi lăsăm dl Bode, dacă Guvernul va fi investit, îi lăsăm proiecte de investiție de cinci miliarde, proiecte în licitație de 13 miliarde, șantiere în lucru, au avut un stadiu fizic de a avansa anul acesa mult mai mare decât anii precedenți, deci în condițiile acestea, tot ce trebuie s facă în acest an, este să gestioneze proiectele care îi sunt lăsate moștenire, cred că nu trebuie să se cantoneze pe critici și să ducă mai departe tot ce am lăsat.”, a afirmat ministrul demis, Răzvan Cuc, în urma audierii lui Lucian Bode.

Despre promisiunile făcute în timpul cât a fost ministru al Transporturilor, de a deschide autostrada Luhoj-Deva, Cuc a spus că: „Nu ministrul face recepția, o face comisia de recepție de la CNAIR. Ministrul nu poate să impună, și asta o să vedeți la toți miniștrii, o direcție, a fost o comisie formată, au fost expertize și ne-au arătat că autostrada are probleme. Punct.”

Citeste si:  Iohannis să spună adevărul despre întâlnirea cu Băsescu, susţine premierul Ponta

Chestionat despre cine e vinovat, fostul ministru a afirmat că ar fi vorba despre constructor.

„Constructrorul (Cine e vinovat? – n.r). Și cei din companie, în urma expertizei, se va stabili cine e vinovat. Mare atenție, noi am făcut expertize în regie proprie, dar au fost contestate de către constructori, care spuneau că au făcut o treabă de foarte bună calitate.”, a motivat Cuc.

Și în cazul metroului din Drumul Taberei, Răzvan Cuc a avut aceeași abordare.

„Metroul din Drumul Taberei, eu am vorbit cu constructorul și cu directorul de la Metrorex și ei m-au asigurat că pot pune în trafic, pot da în circulație Magistrala 5. Eu vă spun ce mi-a zis constructorul, acum…mai departe.(…) Cum să îi demit, în condițiile în care abia îndrăznesc să aduc atingere unui director, se duce și face plângere la DNA.”, a zis ministrul demis.

Întrebat despre ce se întâmplă cu cei 100 de km de autostradă promiși, din care s-au construit doar 22, Răzvan Cuc a spus că nu și-a finalizat mandatul pentru a putea îndeplini promisiunea, fiind rândul ministrului desemnat, Lucian Bode, de a clarifica lucrurile.

Citeste si:  Deficitul comercial a ajuns la 2,4 miliarde de euro după două luni din 2019

„Dacă constructorii rămân mobilizați, se pot da în trafic, mare atenție, nu recepționați, am spus dați în trafic. Premisele arată că dacă și vremea e favorabilă, constructorii s-au mobilizat. Nu mă mai întrebați pe mine (despre câți km ar fi vorba – n.r), este vremea dl Bode, să-și asume, eu mi-am asumat nr. de kilometri, n-am apucat să finalizez mandatul ca să și duc la îndeplinire această misiune.”, a argumentat Cuc.

Despre alegerea de a se abține în cazul votului pentru propunerea la Ministerul Transporturilor a lui Lucian Bode, Cuc a declarat: „M-am abținut să fac comentarii, pentru că este un program care nu certifică nimic concret, este o listă de dorințe, să vedem dacă se va implementa.(…) Dacă dl Bode va avea nevoie de ajutor, îi voi sta la dispozițieii, ca să deblocheze proiectele.”, a zis Cuc.

Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban, a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Lucian Bode a primit în comisiile reunite de transporturi 31 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 10 abțineri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner