În 6 luni de zile pot face un raport cu situația patrimoniului UTC

 Deputatul PNL Ionuț Stroe, propus ministru al Tineretului și Sportului, a declarat că în șase luni de la preluarea mandatului va prezenta un raport cu situația actualizată a patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist.

În cadrul audierilor de miercuri în comisiile reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Parlamentului deputatul PMP Robert Turcescu și senatorul USR Vlad Alexandresu au ridicat problema patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist.

„Cunoașteți situația patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist. Acum acest patrimoniu este dat unor fundații obscure, care sunt conduse de indivizi certați cu legea”, a afirmat Vlad Alexandrescu.

Citeste si:  Valentin Ionescu: ASF și EIOPA exercițiu comun de evaluare a pieței asigurărilor

Ionuț Stroe a răspuns întrebărilor celor doi parlamentari, afirmând că își ia angajamentul ca în șase luni să întocmească un raport cu situația fundațiilor care controlează patrimoniul fostei UTC.

„Vă răspund de la bun început că sunt în asentiment cu dumneavoastră. Trebuie să pornim de la mentalitaea că aceste fundații pentru tineret sunt autonome și neguvernamentale. Patrimoniul pe care îl dețin este unul extrem dee impotant. Evident ca trebuie să rezolvăm aceată situație. În virtutea constiutționalității, îmi pot asuma că în 6 luni de zile pot face un raport cu situația actualizată a acestor fundații și să o prezint în comisia de Tineret Educație și Sport. E o chestiune care trebuie în mod clar rezolvată”, a explicat Ionuț Stroe.

Citeste si:  Alexandru Muraru este noul preşedinte-director general al Institutului Naţional al Patrimoniului
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close