Două angajate de la DGASPC Vrancea au cerut de la un beneficiar brânză și pătrunjel

 Două angajate ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea sunt anchetate pentru că au cerut și primit de la un beneficiar de servicii sociale un borcan de brânză și câteva legături de pătrunjel.

Potrivit reprezentanților DGASPC Vrancea, incidentul a avut loc în timpul unei anchete sociale efectuate la domiciliul unei familii din județul Vrancea. Un martor a reclamat faptul că angajatele Direcției au cerut să
li se pună la pachet un borcan de brânză și câteva legături de pătrunjel.

„Cantitățile nu sunt importante, fapta contează, am vrut să tragem un semnal de alarmă. Este vorba depre niște brânză și pătrunjel, se pare că le-ar fi solicitat beneficiarilor de servicii sociale la care efectuau o anchetă. Așa ne-a spus un martor, femeile urmează să fie audiate pe parcursul zilei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Citeste si:  Statele americane pregătesc al doilea proces antitrust împotriva Google pentru luna decembrie

Cele două angajate sunt cercetate disciplinar, iar femeile au fost mutate în cadrul unui serviciu care nu presupune contactul direct cu beneficiarii serviciilor.

„Împotriva celor doi salariați, asupra cărora există suspiciunea săvârșirii abaterii disciplinare grave, s-a demarat cercetarea disciplinară prealabilă, sesizarea organelor de anchetă abilitate, precum și retragerea acestora din activitățile ce presupun contactul direct cu beneficiarii, până la finalizarea cercetării disciplinare”, se arată într-un comunicat al DGASPC Vrancea.

Rezultatele cercetării vor fi cunoscute peste câteva zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner