Norauto a ieşit de pe piaţa din România

 Lanţul de magazine cu produse auto Norauto, deţinut de familia de miliardari francezi Mulliez, a ieşit de pe piaţa din România, închizând toate unităţile pe care le deţinea, anunță Ziarul Financiar.

Site-ul local nu mai funcţionează, iar pe reţelele sociale nu mai apare pagina acestui business.

Reţeaua a intrat pe piaţa locală în 2009, inaugurând un prim centru în zona comercială a Carrefour Militari.

2018 a fost cel mai bun an, cu un nivel maxim al ciferi de afaceri, de peste 25 de milioane de lei. Deși afacerile aproape s-au dublat în perioada 2014-2018, rețeaua nu a reuşit să treacă pe plus, adunând în deceniul de activitate pierderi cumulate de aproape 40 de milioane de lei.

Citeste si:  RCA permite unor service-uri auto sa factureze cat vor, cum vor si ce vor.

Pentru acţionarii Norauto acesta este al doilea exit din România, după cel al brandului de haine Kiabi, care a închis reţeaua în 2012, pe o piaţă a modei extrem de competitivă. Exitul Kiabi a avut loc la doar trei ani de la intrarea pe o piaţa localî, unde numărul de mărci internaţionale este comparabil cu cel din ţări dezvoltate.

Familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, rămâne în România cu alte afaceri: re­tailerul alimentar Auchan, cel de echi­pamente sportive Decathlon şi compania de bri­colaj Leroy Merlin.

Citeste si:  Nissan se va retrage dintr-un fond de investiţii gestionat în comun cu Renault şi Mitsubishi
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata