Boicotul anunţat de PSD şi PRO România, o prostie

Eugen Tomac, Presedinte Executiv PMP, participa la sedinta Consiliului Executiv National in Palatul Parlamentului din Bucuresti, marti, 13 martie 2018. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

– Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a susținut luni că boicotul anunţat de PSD şi PRO România este ”o prostie pentru că nu înseamnă decât menţinerea Vioricăi Dăncilă ca o poză în geam pe o perioadă nedeterminată” și că Ponta nu face altceva decât să prelungească inutil blocajul politic.

”Ce fac astăzi oile? În 2012, Victor Ponta îi îndemna pe parlamentari să participe la votul moțiunii împotriva Guvernului Ungureanu, afirmând că aceștia <trebuie să-și respecte electoratul, nu trebuie să stea ca o oaie în bancă>.
Astăzi, același Victor Ponta îi somează pe parlamentarii PRO România să se comporte, alături de cei de la PSD, ca niște oi. Boicotul anunţat de PSD şi PRO România este o prostie pentru că nu înseamnă decât menţinerea Vioricăi Dăncilă ca o poză în geam pe o perioadă nedeterminată. Corect şi firesc ar fi ca parlamentarii celor două partide să asigure cvorumul şi să voteze”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Citeste si:  Dăncilă: Cred că Iohannis ar trebui să dea tuturor rețeta celor șase case obținute prin meditații

Liderul PMP mai afirmă că dacă nu se îndeplineşte cvorumul, Guvernul Orban nu este respins, ci doar este amânat votul pentru o dată ulterioară.

”Transformându-și parlamentarii în oi, Victor Ponta nu face altceva decât să prelungească inutil blocajul politic şi instituţional din România. Învestirea Guvernului Orban ar pune capăt crizei politice și ar fi un semnal foarte important şi din perspectivă politică în ultima săptămână de campanie electorală pentru primul tur al prezidenţialelor. Cu un Guvern nou instalat, vom putea să ne uităm mai atenţi la ce ne propune fiecare dintre candidaţi pentru următorii 5 sau 10 ani. Sunt convins că asta nu ar face decât să crească şansele să-l vedem pe #PaleologuPreşedinte”, a adăugat Tomac.

Citeste si:  România nu va scăpa de criză după moţiunea de cenzură cu care se confruntă guvernul

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner