Dăncilă, despre o posibilă excludere din PSD a Anei Birchall: Săptămâna viitoare avem CEx

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă va fi exclusă Ana Birchall din PSD, având în vedere că a avut o alta linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiției, că un CEx va avea loc săptămâna viitoare în care va fi abordat subiectul.

„Este o mare nemulțumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall pentru că este important ca și drepturile și libertățile cetățenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuție referitoare la doamna Ana Birchall”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Antena 3, întrebată dacă o va exclude pe Ana Birchall din PSD.

Citeste si:  Dăncilă: Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, a fost angajat înainte să fiu premier

Referitor la tensiunile pe care le-a avut cu fostul ministru al Justiției și de ce nu a luat o decizie în acest sens cât a fost premier, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu aveam cum pentru că doamna Birchall a fost revocată de mine din funcția de ministru al Justiției, dar același președinte nu a vrut să facă această revocare. După elogiile pe care le-am văzut am înțeles de ce”.

Klaus Iohannis i-a mulțumit Anei Birchall pentru munca pe care a depus-o în mandat, la ceremonia de predare a portofoliului Justiție către Cătălin Predoiu. Șeful statului i-a spus acesteia că a fost în contrasens cu cei din conducerea PSD, precizând că a apreciat de fiecare dată această postură.

Citeste si:  Vehicule electrice şi hibride în valoare de 8,2 miliarde de euro au fost exportate de UE

„Doamna ministru Birchall, vă mulțumesc pentru munca depusă în acest mandat, chiar dacă a fost unul scurt, și dați-mi voie să fac o apreciere a mandatului și a muncii dumneavoastră aici, în fața tuturor. Am constat – unu: că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Am constatat – doi – foarte important: că au fost situaţii critice în care dumneavoastră, ca ministru al Justiției, ați fost în contrasens cu conducerea guvernului și a partidului care a dat acel guvern eșuat și să știți că am apreciat de fiecare dată această postură pe care ați avut-o, o postură pentru sistemul de justiție, pentru independența justiției și nu pentru niște politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de justiție”, a afirmat Klaus Iohannis, marți, la Ministerul Justiției.

Citeste si:  Klaus Iohannis, despre social-democrați: Nu au beneficiat de prima etapă de educație
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata