Maria Grapini: Siegfried Mureșan să spună care sunt competențele ca să fie comisar european

Maria Grapini i-a cerut lui Siegfried Mureșan să spună care sunt competențele și performanțele sale pentru fi comisar european. Eurodeputatul PSD a precizat că propunerea liberalului nu respectă cerințele președintelui ales al CE Ursula von der Leyen de a fi nominalizată o femeie, o persoană neutră.

„Fac apel la români! Cine știe ce-a lucrat Siegfried Vasile Mureșan, ce profesie are, câte zile a lucrat în România, care sunt competențele, să spună! Căci dacă se vrea Comisar și dacă Iohanis cu guvernul
meu îl vor, ar trebui să știm ce performanțe are, nu?”, a scris Maria Grapini, marți, pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a adăugat că Siegfried Mureșan nu este neutru, ci „joacă în echipa Germaniei”, fiind și vicepreședinte de grup politic.

Citeste si:  Aproape 100.000 de persoane fizice au contul blocat de către ANAF

„Și final aș vrea să vă întreb: credeți că va fi Comisar? -nu e femeie, așa cum tot cerea Ursula. – nu e neutru politic cum a motivat Ursula, pentru că joacă în echipa Germaniei și este vicepreședinte de grup politic. – nu are competențe pentru portofoliul repartizat României. – și există și opoziție în Parlamentul european de la câteva grupuri Seară bună, gânduri bune!”, a conchis Grapini.

Guvernul Ludovic Orban va trimite marți sau miercuri o scrisoare Comisiei Europene prin care îl propune pe Siegfried Mureșan la funcția de comisar european, informează agenția de știri Reuters, citând surse din cadrul PNL.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Citeste si:  Ludovic Orban, despre Dan Nica: N-are nici cea mai mică șansă. E ceva de noaptea minții

Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcția de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner