Comisarul general al Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni a fost demis

6

Comisarul general al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), Pierre Krahenbuhl, a fost demis în urma unor acuzații de management defectuos, a anunțat organizația prin intermediul unui comunicat citat de Reuters.

Potrivit unei investigații premilinare, „se exclud acuzațiile de fraudă cu fondurile operaționale” care i-au fost aduse lui Krahenbuhl, a anunțat un purtător de cuvânt al ONU. „Cu toate acestea, mai sunt unele aspecte de ordin managerial care vor trebui clarificate”, a adăugat oficialul.

UNRWA oferă asistență pentru mai mult de cinci milioane de refugiați din Fâșia Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est, dar și din Iordania, Liban și Siria.

Citeste si:  Comisia Europeană ne sare în ajutor

Secretarul general al ONU a decis că adjunctul lui Krahenbuhl, Christian Saunders va asigura interimatul.

„În ultimele luni, UNRWA a început o analiză internă cu privire la management și contabilitate, pentru a se asigura că în interiorul organizației se practică cele mai înalte standarde de profesionalism, transparență și eficiență”, se arată în comunicatul Agenției.

Krahenbuhl a fost anunțat în luna martie că este vizat de o investigație a Națiunilor Unite, „în baza unor plângeri împotriva personalului UNRWA”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Agenției. El conducea UNRWA din 2014.

Citeste si:  Dăncilă anunță excluderea celor care au votat pentru Cabinetul Orban: Vor fi excluși din PSD
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata