Bode: La CFR suntem pregătiți cu 112 utilaje și peste 2.000 de instalații pentru topirea zăpezii

Lucian Bode a declarat că, la nivelul CFR Infrastructură, sunt pregătite pentru iarnă 112 utilaje de intervenție și 2.736 de instalații funcționale pentru topirea zăpezilor. Ministrul Transporturilor a precizat că este programarea montării etapizate a 26.277 de panouri parazăpezi.

„La nivelul celor două companii, CFR Infrastructură, respectiv Compania Națională de Drumuri, funcționează începând cu 1 octombrie comandamentul operațional de iarnă. La nivel de CFR S.A. Infrastructură suntem pregătiți cu 112 utilaje mijloace de intervenție, 2.736 de instalații funcționale pentru topirea zăpezilor. Sunt programate pentru a fi montate un număr de 26.277 bucăți panouri parazăpezi în zonele de linii cu risc. Asta am întrebat și eu astăzi și domnul director de la CFR Infrastructură prezent aici m-a informat că le montează etapizat, le montează după un program. Sunt foarte multe panouri care se montează pe terenuri agricole și în funcție de acești factori au un program în care montează aceste panouri”, a afirmat Lucian Bode, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

Ministrul a mai spus că „este asigurat combustibilul necesar pentru funcționarea mijloacelor de intervenție. Avem 585 de tone de date curente. În ceea ce privește CNAIR, de asemenea avem comandamentul care funcționează de la 1 noiembrie. Am făcut o evaluare”.

Există contract de deszăpezire în cadrul contractului de întreținere multianuală?

Lucian Bode a adăugat că există contract de deszăpezire în cadrul contractului de întreținere multianuală, întrebat de premierul Ludovic Orban despre subiect.

„Da. Nu avem pe fiecare secție firme private. Avem stocuri de material asigurate, conform obligațiilor, până în 35%, la 1 noiembrie, până 50% din cantitate, la 1 decembrie și până la 75% din cantitățile estimate până la 31 decembrie. În ceea ce privește contractele cu prestatorii avem la Regionala Brașov din 9 contracte 7 semnate, 2 sunt în curs de semnare, respectiv la Regionala Constanța din 7 contracte avem un contract la Tulcea nesemnat. Precizez faptul că în condițiile în care nu vom semna aceste contracte, avem capacitatea să intervenim cu utilajele companiei”, a explicat Bode.

El a precizat că există „730 de utilaje proprii și 390 de utilaje închiriate pentru această iarnă”.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata